Zevij boekt omzetgroei

0

Zevij, inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel, heeft een omzetplus van 5% bereikt in 2010. Voor 2011 wordt een omzetstabilisatie in de technische groothandel verwacht: een lichte stijging voor de industrie, een lichte daling voor de bouw.

Zevij-directeur Marc de Dobbelaere is trots op het behaalde resultaat van 212 miljoen euro. “In 2005 was de omzet nog 120 miljoen euro. Wij zetten, ondanks de slechte economische omstandigheden, de groei voort. Het strategische beleid waarmee we ons focussen op inkoopactiviteiten en op verbetering van de dienstverlening aan leden en leveranciers onder andere op het gebied van automatisering werpt zijn vruchten af.”

Afgelopen jaar is veel tot stand gebracht. Zo verloopt nu ongeveer 75 procent van de omzet via elektronische facturen door middel van de Zevij Portal, wat aanzienlijke kostenbesparingen realiseert voor alle partijen. Ook is ‘mijn zevij’ gelanceerd, een informatieplatform voor de leden. Het private label 4tecx heeft met een omzetstijging van 30% eveneens een goed jaar achter de rug.

Het aantal vestigingspunten van de leden gelijk gebleven op 230 vestigingen. Wel hebben er verschuivingen plaatsgevonden zoals de overname van Syntec door Destil. Ook is Geul Techniek recent overgenomen door de Biesheuvel Groep. Dit alles binnen de Zevij gelederen.