Zwarte laag zonder chroom, lood en cadmium

0

De deklagen die CZL Tilburg aanbrengt, zijn meestal gebaseerd op wolfraam- en of chroomcarbide. Beide materiaalsoorten zijn hard en extreem slijtvast. Met HP-HVOF bestaat ook de mogelijkheid om zachtere materialen (puur nikkel en koper) of een combinatie van diverse lagen op de ondergrond te hechten. Hiermee ontstaan telkens andere eigenschappen.

Nieuw is de optie van een wolfraamcarbide laag met een topcoating op basis van PTFE. Deze combinatie levert een extreem slijtvaste coating met bijzondere anti-stick eigenschappen op. De onderscheidende kenmerken van HP-HVOF gespoten deklagen zijn: excellent corrosiewerend, chemisch bestendig, anti-stick en extreem slijtvast. Daarnaast blijft de maatvoering van de deklaag achteraf te corrigeren en te repareren. CZL Tilburg kan alle typen deklagen naslijpen.

Zwarte nikkellaag

Tijdens de ESEF toont CZL Tilburg ook haar nieuwste telg binnen de nikkelprocessen: Blackprotect Zwart Nikkel. Deze hoogwaardige zwarte nikkellaag is 100% vrij van chroom (VI), lood en cadmium. Hiermee voldoet dit innovatieve zwart nikkelproces aan de EU-richtlijn RoHS. Het proces is een volwaardige vervanger van organische laksystemen en chroomhoudende passiveringen op zinklagen. De laag is geschikt voor optische instrumenten, lichtabsorberende materialen en decoratieve doeleinden. De diepzwarte laag is UV-bestendig, elektrisch geleidend en slijtvast. Het is toepasbaar op vrijwel alle basismaterialen.

De aanschaf van een nieuwe 3D-meetbank van Mitutoyo type Crysta-Apex C574 levert een belangrijke meerwaarde op voor CZL Tilburg. Dankzij de zwenkbare meetkop kent de machine een bereik van maximaal 505 mm (X) bij 705 mm (Y) bij 404 mm (Z) en een maximale belasting van 180 kilo.

CZL Tilburg

Hal 2, stand D034