Zwitsers bezoek bij Orfa Visser op TIV Venray

De organisatoren en exposanten van TIV Venray hoopten gezien de ligging van Evenementenhal Venray ook contacten te leggen met buitenlandse bezoekers. Duitsers en Belgen welteverstaan. Maar of ze ook op gasten uit Zwitserland hadden gerekend?

Waarschijnlijk niet. Maar toch was er een Zwitserse bezoeker: Manuel Jud, area sales manager van Federtechnik uit Kaltbrunn (315 man groot). Hij was uitgenodigd door Iwan Reusken van Orfa Visser, die op TIV Venray met name de mogelijkheden van flenswalsen onder de aandacht bracht. Reusken en Jud hebben niet eens zo zeer een zakelijke, als wel een vriendschappelijke relatie. Ze zijn elkaar tegen gekomen op een internationale vakbeurs in Duitsland en sindsdien helpt Jud Orfa Visser in Zwitserland op weg, terwijl Reusken Federtechnik helpt om de zakelijke mogelijkheden in Nederland te onderzoeken. “We wisselen vooral informatie uit”, aldus Reusken. “Hoe benader je een Zwitserse ondernemer, hoe een Nederlandse. Over dat soort dingen praten we. De overeenkomst tussen ons is dat zowel Zwitserland als Nederland kleine landen zijn en dat we allebei sterk op Duitsland zijn georiënteerd. Maar de wereld houdt natuurlijk niet op bij Duitsland. Het zakendoen wordt steeds meer internationaal en daarom is ook een land als Zwitserland voor Orfa Visser interessant.”

De belangrijkste producten van Federtechniek zijn drukveren, trekveren, torsieveren en gebogen draad onderdelen. Het bedrijf is TS16949-gecertificeerd en mag hierdoor onder andere grote autoproducenten zoals Audi, VW en landbouw machinebouwers zoals John Deere tot de klantenkring rekenen. Het bedrijf is al actief in landen als Duitsland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk en is op zoek naar verdere expansie.

Het bezoek aan TIV Venray is Jud erg goed bevallen. Zo’n beursconcept als dat van TIV hebben ze in Zwitserland niet. Voor Jud was dit de allereerste kennismaking met de Nederlandse industrie. Over de kansen hier kan hij dan ook nog niet veel zeggen. Mochten inkopers geïnteresseerd zijn in een vrijblijvend gesprek komt hij graag langs (manuel.jud@federtechnik.ch). In maart 2012 komt hij sowieso terug om met Federtechnik deel te nemen aan de toeleveringsvakbeurs ESEF in Utrecht. Daar zal het uitgebreide assortiment worden gepresenteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe pand VDL Weweler geopend

02-12 Het nieuwe pand van veersystemenfabrikant VDL Weweler aan de Ecofactorij in Apeldoorn is vrijdag…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen