Dag van de Oppervlaktetechnologie

De Dag van de Oppervlaktetechnologie mag ondertussen een begrip genoemd worden. Al sinds jaar en dag organiseert de VOM deze dag die technologie als uitgangspunt heeft. Dit jaar is dat op 17 november in Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Iedereen die geïnteresseerd is in oppervlaktetechnologie kan kennis maken met nieuwe ontwikkelingen, innovaties en de technologie achter oppervlaktebehandelingen.

Dit keer gaan we het onder andere hebben over coating van medische implantaten, optimaliseren van afzuigsystemen, decoratieve toepassingen van PVD coatings, reiniging, hechting en CVD met koud plasma, (im)possibilities of self-healing coatings en benefits of biobased raw materials for the sustainability of coatings. Dit alles met de nadruk op techniek, maar zeker ook met de vraag in het achterhoofd hoe deze technieken in de praktijk toegepast kunnen worden. Op 17 november kunt u als het ware een stukje in de toekomst kijken en daar uw voordeel mee doen.

De dagvoorzitter is Hans van der Weijde, die met kennis van het vak en uitstekende samenvattingen ons soepel door de dag heen zal leiden. Naast een aantal plenaire sessies is er ook een parallelle ronde waarbij de bezoeker moet kiezen tussen een drietal lezingen in de ene dan wel de andere zaal. Afgesloten wordt met een inkijkje in de oppervlaktetechnologie van oude meesterwerken.

Tijdens Dag van de Oppervlaktetechnologie wordt extra aandacht besteed aan de uitreiking van de VOM Borghardt Award. Er is meer tijd en ruimte gepland dan vorige jaren om de uitreiking de aandacht te geven die ze verdient. Er gebeurt namelijk van alles in de oppervlaktebehandelende industrie op het gebied van innovatie en het is zeer de moeite waard dat voor het voetlicht te brengen. De nadruk ligt dit jaar op kennisgestuurde innovaties in de breedste zin van het woord. De VOM nodigt dan ook iedereen uit mee te dingen naar deze Award. Inschrijven kan via

De VOM Borghardt Award wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of bedrijven die een bijzondere prestatie hebben geleverd ten behoeve van de oppervlaktebehandelende industrie. Dit jaar heeft de jury de vraag gekregen om zich speciaal, maar niet exclusief, te richten op innovaties die gedreven zijn vanuit recent ontwikkelde kennis in het bedrijf zelf of in instituten en/of universiteiten. Deze innovaties moeten in het proces van implementatie al een zichtbaar traject hebben afgelegd zodat de meerwaarde tastbaar en aanwijsbaar is. Kennisgestuurde innovatie is een breed begrip en de jury zal ruimte geven aan veel verschillende interpretaties daarvan. Het belangrijkste is dat de inzending aantoont dat de bedrijfstak van oppervlaktebehandeling vernieuwend bezig is en er volop ontwikkelingen plaatsvinden. De procedure voor inschrijving is te vinden op de website van de VOM.

Vorig jaar werd de VOM Borghardt Award gewonnen door Technocladding uit Lelystad. Volgens de jury voldeed dit bedrijf het beste aan de criteria: innovatie, impact (waarde) voor de industrie, technische uitvoerbaarheid en duurzaamheid.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Vierhout, WPS en MEN in de race voor OOM Award Z-Holland

24-08 De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio.…

Verspanen

Assmann Verspaningstechniek wint tweede Zeiss #measuringhero Award

14-01 Directeur Nobby Assmann is blij en trots met de tweede #measuringhero Award van Zeiss…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Oppervlaktetechniek

Materials+Eurofinish+Surface vindt plaats op 15 en 16 september

14-04 Na het gezamenlijke kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish van Mikrocentrum en VOM in 2019, sloot…

Automatisering

RoboJob met nominatie op zak naar TechniShow

13-02 Voor de vijfde keer alweer neemt RoboJob deel aan TechniShow.  Wat het deze keer…

Oppervlaktetechniek

Vakbeurs Surface sluit aan bij Materials+Eurofinish

18-10 De vakbeurzen Materials, Eurofinish en Surface gaan vanaf 2020 samen op in één kennis-…

Oppervlaktetechniek

Geslaagde eerste editie Eurofinish+Materials

20-05 Mikrocentrum en de Belgische branchevereniging voor oppervlaktebehandelaars VOM organiseerden op 15 en 16 mei…

Toeleveren

EF+MAT telt vele ingrediënten

01-05 Meer dan 120 exposanten doen mee aan de eerste editie van Eurofinish+Materials, op 15…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X