Baas Metaal in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht metaalbedrijf voor o.a. klant specifieke producten voor machine- en apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie.

Baas Metaal

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht metaalbedrijf voor o.a de klantspecifieke producten voor machine-, apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie. De opgebouwde expertise en geavanceerde apparatuur zetten we graag in om voor onze opdrachtgevers snel en vakkundig hoogwaardige producten te ontwerpen en te bouwen. Desgewenst kunnen wij uw producten voorzien van een oppervlaktebehandeling. Metaalbedrijf Baas kan dus voor u het gehele traject van productontwikkeling tot en met productie, assemblage en aflevering verzorgen maar uiteraard kunt u ons ook inschakelen voor een deel hiervan zoals o.a lasersnijdenrobotlassenplaatwerk en zetwerk.

Zetwerk bestellen

Voor het bestellen van zetwerk is een 3D-tekening, met daarop alle maten en hoeken van het product, een vereiste. Baas Metaal  denkt graag mee bij het kantproces en het bepalen van de parameters. Na de overhandiging wordt het product binnen enkele werkdagen opgeleverd.

Machines zetwerk

Baas Metaal BV gebruikt Safan en Durma kantbanken, gepaard met Wila gereedschap. Daarmee wordt precisie gewaarborgd bij profielen tot 3500 mm breed met een maximumgewicht van 320 ton. Hydraulische klemmen zorgen voor een hoge doorloopsnelheid op de werkplaats.

vraag hier uw offerte aan

Lasersnijden tot 25 mm dik

Een van de kernactiviteiten die Baas Metaal voor u kan uitvoeren is lasersnijden. Dankzij een nieuwe en volledig geautomatiseerde lasersnijmachine en onze know-how staan garant voor de kwaliteit die u wenst. Van het snijden van 25 mm dikke platen voor de agrarische sector tot diktes van slechts 0,2 mm voor de electronica branche, wij kunnen het voor u maken.

Wij bieden u een snelle en betrouwbare levering en om snel te kunnen starten hebben we altijd een voorraad staal, RVS en aluminium maar ook messing en koper. Door de combinatie van de lasersnijmachine en het automatisch magazijn zijn wij in staat om 24 uur per dag te produceren. Naast grote series leveren we ook enkel stuk en kleinere series.

Onze medewerkers zijn onder meer bekend met hoogsterkte staalsoorten als Hardox, Weldox, Dillidur en Dillimax en lasersnijden al uw plaatwerk tot 3 meter lang. Voor diverse materialen, zoals staal, RVS, aluminium en diverse hoogsterkte- en slijtvaste staalsoorten geldt een maximum dikte van 30 mm.

Robotlassen

De lasrobots van Baas Metaal BV beschikken over voldoende vermogen en een hightech systeem waarmee producten van circa 3 bij 2 meter uiterst precies afgewerkt worden. Bij grotere afmetingen kan de lasrobot delen van het product op zich nemen. Het aangeschafte naadzoek- en naadvolgsysteem garandeert de juiste en constante laskwaliteit.

Het inzetten van een lasrobots heeft voor ons, en daarmee uiteindelijk ook voor u als opdrachtgever, de volgende voordelen:  – Voor de bediening is er geen gekwalificeerde lasser nodig – De kwaliteit is gegarandeerd en constant – Doorloopsnelheid is hoog – Besparing op manuren

Het gebruik van een lasrobot zorgt voor een significante kostenbesparing doordat minder manuren verrekend worden. Daarbij is de kwaliteit van lasrobots bewezen hoog en constant, bij een bovengemiddelde doorloopsnelheid.

TIG lassen

Tungsten Inert Gas (TIG-)lassen is met name geschikt voor het lassen van dunne platen en het bewerken van windbestendige producten. Er wordt vooral gewerkt zonder draad, hoewel dit wel een optie is, maar veelal worden weerszijden aan elkaar gesmolten. Hoeken en kanten worden vervolgens uiterst precies afgewerkt. Opdrachtgevers moeten rekening houden met een relatief langzamer werkproces dan bijvoorbeeld het MIG- en MAG-lassen.

MIG lassen en MAG lassen

Het MIG- en MAG-lassen biedt behalve een hogere productiesnelheid ook een grote mate van flexibiliteit, gezien het in vrijwel elke positie uitgevoerd kan worden. De werkwijzen bieden goede bescherming tegen oxidatie, maar voor volledige windbestendigheid raadt Baas Metaal BV een TIG-lasproces aan.

Complexe bewerkingen

Evenals bij CNC-frezen gaat het bij CNC-draaien om een geautomatiseerd proces waarbij vrijwel geen manuren noodzakelijk zijn. De gerobotiseerde machines bij Baas Metaal zijn uitgerust met speciaal ontwikkelde gereedschappen, die om de eigen X- en Z-as draaien maar niet roteren, waarmee de meest complexe profielen en groeven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij maakt het niet uit welk soort metaal gebruikt wordt. CNC-draaien leidt in vrijwel alle gevallen tot ingekorte productieprocessen, doordat de machines op ieder moment van de dag kunnen draaien.

Perfectie in CNC-draaien

CNC-draaien biedt uitkomst bij complexe vraagstukken, zoals het bewerken van meer massieve cilindervormige producten. Met een druk op de knop kunnen bijvoorbeeld kegels en inkepingen worden aangebracht. De gebruikte volautomatische machines zijn groter dan bij het CNC-frezen, maar staan garant voor even hoge kwaliteit en precisie. Enkele producten die veelal door draaimachines van Baas Metaal bewerkt worden, zijn schroefassen, stuurbuizen, zuigerstangen en uiteraard cilinders.