Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen en het afzuigen van slijpstof.

Q-Fin Quality Finishing

Ontbramen, afronden en finishen!

Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen en het afzuigen van slijpstof. Met onze oplossingen laten wij onze partners fijner én sneller werken en maken producten mooier. Samen met u bepalen we de beste oplossing voor uw bedrijf en verzorgen de installatie incl. veilig, natwerkend afzuigsysteem. Wij zorgen in elke situatie voor maximale GrindingPOWER®.

AFRONDEN

De nieuwe standaard in de metaal zijn afgeronde plaatdelen. De meeste klanten eisen het afronden of (minimaal) kanten breken van de randen van vlakke metalen werkstukken. Anders kunnen medewerkers in handmatige assemblageprocessen en eindverbruikers er hun handen aan openhalen. Ze moeten dan ook zó voorzichtig manoeuvreren met de werkstukken, dat ze niet vlot kunnen werken. Steeds vaker geven klanten op tekening specificaties af voor een bepaalde radius (bijv. R=0,5) aan het product. Ook worden afrondingsnormen aangehaald voor het afronden van plaat. Bijv. de P1 – P2 – P3 norm zijn veel gebruikt. Met de machines van Q-Fin is het mogelijk in één doorgang een constante radius aan te brengen door kanten te breken of af te ronden conform de gevraagde radius.

RADIUS 2+

“Radius is een rechte lijn die vanaf het middelpunt van een cirkel naar de rand loopt, een halve diameter”

Het afronden van metalen plaatdelen met radius 2 mm (R=2, R2) of een radius groter dan 2 mm (R=2+, R2+) is soms noodzakelijk. Bijvoorbeeld als delen gepoedercoat of verzinkt moeten worden. Met een te lage radius heb je geen optimale kantendekking, het oppervlak waar de coating kan hechten is namelijk kleiner. De poedercoating heeft de neiging om zich aan de kanten terug te trekken. Daardoor neemt de laagdikte daar af en dat kan tot gevolg hebben dat het metaal te plaatse door de poedercoating heen komt en snel gaat roesten. De afrondingsnorm P3 of R=2 wordt steeds vaker voorgeschreven om de duurzaamheid van het product te kunnen garanderen, bijv. van overheidswege. Met de SER600 brengt Q-Fin een machine op de markt die in één doorgang een radius van 2 mm op de kanten van het plaatdeel of strip kan realiseren.

ONTBRAMEN

“Een snijdeel ontdoen van uitstekende oneffenheden.”

Bij snijprocessen zoals lasersnijden, plasmasnijden en waterstraalsnijden kunnen bramen ontstaan op de metalen werkstukken. Deze scherpe, uitstekende oneffenheden zijn om meerdere redenen ongewenst. Ontbramen is dan ook noodzakelijk om deze te verwijderen. Q-Fin heeft een innovatieve machinelijn ontwikkeld voor het machinaal snel, goed en gemakkelijk ontbramen van stalen, aluminium en roestvast stalen plaatdelen. U heeft daarmee altijd een machine die uw product(en) naar wens ontbraamt. Tegen lage kosten, met hoge snelheid en eenvoudig te bedienen. De machines zijn uiteraard ook te gebruiken voor het verwijderen van bramen als gevolg van andere bewerkingen zoals knippen, zagen, ponsen en/of stansen.

SLIJPEN

“Slijpen is een verspaningstechniek waarbij materiaal wordt afgenomen met behulp van een slijpband of schuurschijf.”

Met slijpen kunt u bramen van een product verwijderen, oneffenheden verwijderen of een bepaalde slijpstructuur in het materiaal aanbrengen. Om beschadigingen, putjes en een harde walshuid te verwijderen, worden vaak grove slijpbanden / slijpkorrels gebruikt, bijvoorbeeld een Korrel 40 (K40) of een Korrel 60 (K60). Als alle oneffenheden uit het metaal zijn geslepen, kan er aan een oppervlaktefinish gedacht worden. Een veel gekozen eindfinish is geslepen K320, een mooie nette slijpstructuur die ook een stuk gladder is dan K40 of K60. Bij Q-Fin hebben we zowel handbediende als volautomatische slijpmachines. Wij adviseren u graag over de juiste machine voor uw slijpbewerkingen.