GICOM Metaalbewerking is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van klein tot heel groot plaatwerk in RVS, staal en aluminium.

GICOM Metaalbewerking

IJzersterk vakmanschap op maat.

GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk in RVS, staal en aluminium en ruime productiecapaciteit voor snijden, kanten en walsen. Bij GICOM worden ontwerpen gerealiseerd van klein tot heel groot plaatwerk (6 x 2 meter), in enkel product of serie bulk, in halffabricaat tot aan complete constructie. De uitgebreide productieafdeling is voorzien van de nieuwste geavanceerde machines waardoor plaatbewerking op maat en in ieder formaat mogelijk is.

Daarnaast is GICOM Lloyd’s gecertificeerd en daarmee bevoegd voor het hermerken van uw materialen. Alles wat GICOM ontwikkelt en realiseert gebeurt in eigen beheer, al meer dan 40 jaar. Van engineering tot aan levering, bij GICOM hebben wij de expertise in huis en daarmee leveren wij ijzersterk vakmanschap op maat.

Lasersnijden en kanten tot 6 meter

Wij zijn gespecialiseerd in lasersnijden van groot plaatwerk. Wij kunnen zowel dun als dik plaatmateriaal van staal, aluminium en RVS snijden en eventueel graveren. We maken gebruik van de nieuwste lasermachines, die niet alleen snel en nauwkeurig snijden, maar ook een hoge snijkwaliteit bieden waardoor nabewerking niet nodig is.

Met onze CNC gestuurde kantbanken kunnen we diverse materialen, van klein seriewerk tot complex zetwerk kanten alsook in groot formaat (tot aan 6 meter) kanten. We hebben een ruim assortiment kantgereedschappen en bieden een hoge productiecapaciteit, waardoor we snel kunnen leveren. Wij kunnen complexe doorsnedes kanten als ook complexe producten met V-groeven realiseren.

Walsen en kantenbreken

Walsen en langsnaadlassen

Wij werken met CNC gestuurde platenwalsen die uitgerust zijn met vier rollen. Hierdoor kunnen wij groot plaatwerk walsen. Daarnaast combineren wij veelal de platenwalsen met de langsnaadlasklembank voor het produceren van o.a. tanks, kanalen en schoorstenen.

Kantenbreken; ontbramen, schuren en afronden

Bij GICOM kunnen wij ieder laser gesneden product van RVS en aluminium voorzien van een perfecte randafwerking. Voor de afwerking van non-ferro materialen heeft onze productie een ontbraammachine die vlakke plaatonderdelen kan ontbramen, afronden en (richtingloos) kan schuren.

Van enkel ontwerp tot grote series bulk

Door het uitgebreide machinepark kunnen wij één ontwerp realiseren, maar ook grote series bulk verzorgen. De ruime productiecapaciteit van 6500 m² maakt ons flexibel in het snel produceren van grote aantallen. Wij voeren alle bewerkingen op onze eigen productlocatie uit. Gicom biedt het totaalpakket van begin tot eind, dus van ontwerp tot aan de levering van het eindproduct.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze services naast de techniek

GICOM is niet alleen specialistisch in diverse metaalbewerkingstechnieken, maar biedt meer services aan in het traject voor en na productie:

  • Certificering; wij zijn door Lloyd’s register gecertificeerd en daardoor bevoegd om onze producten te herwaarmerken en overstempelen. Hierdoor is de kwaliteit van het plaatwerk gewaarborgd.
  • Transport: wij beschikken over eigen transport, waardoor we flexibel en snel kunnen schakelen als het gaat om de levering van uw producten.
  • Persoonlijke service: heeft u hulp nodig bij de ontwikkeling van uw ontwerp of product? Onze afdelingen verkoop en engineering realiseren graag samen met u het juiste ontwerp, die vervolgens in productie genomen kan worden.

IJzersterk vakmanschap in elke vorm en elk formaat.
Altijd maatwerk van de hoogste kwaliteit bij GICOM Metaalbewerking.