Puntlastechniek bij Gicom

0

Gicom heeft de puntlastechniek toegevoegd aan haar metaalbewerkingen. De metaalbewerker uit Biddinghuizen wil hiermee nog meer maatwerk in plaatwerk aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten.

Bij puntlassen worden twee omgezette delen aan elkaar gelast. Het wordt voornamelijk toegepast op dunne metalen platen. “De puntlastechniek is op zichzelf niet nieuw, maar wij zijn verheugd dat deze techniek nu ook onderdeel is van onze mogelijkheden”, aldus Gicom. “Nog meer maatwerk in plaatwerk.”

Gicom is begonnen bij de klimaattechniek van teeltcellen voor champignons. Sinds de oprichting in 1984 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een grote rol als toeleverancier van diverse grote machinebouwers. Met een productieruimte van 6500 vierkante meter, voorzien van de nieuwste generatie CNC-machines, produceert Gicom halffabrikaten. Zo kan het bedrijf lasersnijden, kanten, lassen, langsnaadlassen, robotlassen, walsen, boren, zagen, ponsnibbelen en nu dus ook puntlassen aanbieden.

Gicom, TIV Hardenberg
Stand 407