Op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. 247TailorSteel is onderdeel van het fieldlab ‘Smart Bending Factory’, waarin een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van metaalbewerking wordt opgezet.

247TailorSteel B.V.

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in Europa. Dankzij de online software Sophia® kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun producten binnen 48 uur geleverd krijgen. Het bedrijf is in 2007 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland). Andere productiefaciliteiten zijn gevestigd in Oyten (Noord-Duitsland),Hilden (Noordrijn-Westfalen) en Langenau (Zuid-Duitsland). In 2023 staat de opening van een vestiging in Oud Gastel (Nederland) en in Hooglede (België) op de planning.

Waarom 247TailorSteel?

247TailorSteel streeft naar steeds meer gemak, eenvoud én maatwerk. Zij zijn overtuigd van de meerwaarde van ‘the internet of things’ en kunstmatige intelligentie om aan deze klantbehoeften te blijven voldoen. Dankzij de online software Sophia® kunnen laserdelen, buizen en kantdelen automatisch uitgelezen worden uit een samengesteld product. Deze geavanceerde software zorgt 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor een efficiënt productieproces, waarmee kosten en tijd worden bespaard. Met de moderne en geautomatiseerde volledig eigen machineparken in Nederland en Duitsland garanderen zij hoogwaardige kwaliteit. Tevens zorgen ze met hun eigen logistieke voorzieningen voor een snelle en betrouwbare levering.

Online software Sophia®

De online software Sophia (Sophisticated Intelligent Analyser) genereert in een handomdraai lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen. Vanuit een STEP-, DXF-, DWG- of TUB-bestand ontvangt de klant realtime een gedetailleerde offerte. Sophia® analyseert de producten en ontwerpen razendsnel en controleert deze op maakbaarheid. Daarnaast geeft zij tijdens de ontwerpfase inzicht in de kosten. De klant kan tussentijds de materiaalsoorten of –diktes, maar ook het design of de verbindingsmethodes aanpassen. Sophia® stuurt gaandeweg het traject bij, voor een zo efficiënt en optimaal mogelijk eindresultaat.

Volledig eigen machinepark

247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Ze werken met tientallen eigen lasersnijmachines en kantbanken. Door middel van AGV’s worden de platen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine gereden, die daarmee automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegenereerd. Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt.

Lasersnijden

De corebusiness van 247TailorSteel is lasersnijden. 24 uur per dag, 7 dagen per week staan er meer dan 50 Trumpf lasersnijders voor u klaar om uw ontwerp te lasersnijden.
Met een ruim assortiment aan STAAL, RVS, ALUMINIUM en MESSING is er altijd een geschikt materiaal voor uw order. U start uw bestelling in Sophia®. Upload uw STEP-, DXF-, DWG- of TUB-bestand en wijs het metaalsoort en de aantallen toe. Sophia® herkent automatisch alle onderdelen. Zodra u een aanvraag verzendt, ontvangt u binnen een minuut de offerte en daarna selecteert u uw gewenste levertijd. Lasersnijden is al mogelijk vanaf één stuk.

Buislasersnijden

Naast plaatlasersnijden behoort ook buislasersnijden tot de mogelijkheden van 247TailorSteel. Hiervoor gebruiken ze de Adige Buislasersnijmachines. Buizen en kokers met een minimale doorsnede van 20 mm en een maximale lengte tot 5.800 mm worden voor u nauwkeurig op maat gesneden en bewerkt naar uw wens. In Sophia® ziet u in één oogopslag wat uw kosten zijn en selecteert u uw levertijd. U heeft de keuze uit een breed assortiment ronde, vierkante en rechthoekige buizen van staal, aluminium en RVS. Besteed het buislasersnijden uit en maak 247TailorSteel een verlengstuk van uw productie. Met een zeer hoge leverbetrouwbaarheid heeft u uw op maat gesneden buizen altijd op tijd in huis.

Kanten

247TailorSteel biedt de mogelijkheid om uw op maat gesneden plaatwerk ook direct te laten kanten. Bij kanten, ook wel zetten of plooien genoemd, wordt er met een kantbank een buiging in het metaal gemaakt. Onze volautomatische LVD Toolcell banken stellen het gereedschap automatisch in naar uw order, zodat de foutmarge geminimaliseerd wordt en de operator gelijk aan het werk kan. Onze machines zijn geschikt voor zowel specialistisch zetwerk als voor grote productieaantallen. Bekijk hier welke materialen van 247TailorSteel geschikt zijn om te kanten.