aalbers|farina is een zusterbedrijf van het metaalbedrijf aalbers|wico. Onze opslagsystemen, zijn ontwikkeld vanuit de behoefte aan een efficiëntere manier om plaatmateriaal en langgoed op te slaan.

aalbers|farina

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed

Enkele jaren geleden zochten we bij aalbers|wico naar een efficiëntere manier om plaatmateriaal en langgoed op te slaan. Al snel bleken alle bestaande alternatieven ontoereikend. In onze draagarmstellingen konden we onvoldoende materiaal kwijt. Maar ook de opslagmogelijkheden van de geautomatiseerde systemen die destijds verkrijgbaar waren, vielen tegen.

Daarom besloten we zelf een platenmagazijn te ontwikkelen. De keuze om daarbij met lades te werken in plaats van schappen, bleek een succes. Zo heeft een magazijn met 46 lades al ruim 50% meer aflegmogelijkheden dan alle bestaande systemen met vergelijkbare afmetingen.

De voordelen van ons platenmagazijn bleven bij collega-metaalbedrijven ook niet onopgemerkt. Daarom besloten we het als een standalone systeem op de markt te brengen, net als het langgoedmagazijn dat we ondertussen hadden ontwikkeld voor de opslag van onze buizen, kokers en profielen.

automatische platenmagazijnen; voor minder heftruckbewegingen.

Minder heftruckbewegingen en snel de juiste plaat. Met onze platenmagazijnen kunt u handlingtijden tot 80% terugdringen, en hiermee honderden vierkante meters aan ruimte besparen.

Wij leveren onze platenmagazijnen in vier varianten; compact, logic, cross en spider.

Van compacte plug-and-play uitvoeringen tot de mogelijkheid om plaatmateriaal van 12.000 x 3.000mm op te bergen. Al onze automatische platenmagazijnen worden geleverd met een gebruiksvriendelijke en intuïtief besturingssysteem zodat een operator hier direct mee aan de slag kan. U heeft direct inzicht in de actuele voorraad platen en restmateriaal door een koppeling met uw eigen ERP-systeem te realiseren.

Bekijk onze platenmagazijnen

automatische langgoedmagazijnen; snel buizen, kokers en profielen terugvinden.

Buizen, kokers en profielen makkelijker terugvinden en geen onhandige voorraden op de werkvloer. In onze automatische langgoedmagazijnen bergt u ook al het restmateriaal keurig op.

Onze langgoedmagazijnen zijn er in vijf varianten; compact, logic e-6, logic d-6, logic-d12 en logic-xl.

Ons compact model is met een hoogte van 4 meter ideaal geschikt voor de lagere productieruimtes. En door de plug-and-play installatie kunt u hierdoor snel aan de slag. De zwaarste uitvoering van ons automatische langgoedmagazijn heeft een laadvermogen van 7,5 ton per lade en is bij uitstek geschikt voor het opslaan van bundels langgoed.

Bekijk onze langgoedmagazijnen