Vision en sensoren in de plaatbewerking

137

De Federatie Metaalplaat houdt in samenwerking met SICK op 8 februari een interactieve bijeenkomst over de toepassing van vision en sensor systemen in de plaatwerkproductie.

Veel plaatbewerkers denken na over wat vision en sensoren voor hun product en productie kan betekenen. Bijvoorbeeld om een product te controleren op specifieke kwaliteitskenmerken of om een proces te monitoren. Producten kunnen herkend worden, maar ook de veiligheid voor de medewerker in productie kan worden verhoogd.

Deze thema’s worden behandeld tijdens een interactieve middag op 8 februari (13.00 tot 17.00 uur) bij SICK in Bilthoven. Aan de orde komen onder andere de theorie en praktijk van:

  • auto-identificatie – Direct Part Marking (DPM): de verschillende technieken die er zijn voor auto-identificatie; met link naar het controleren of de juiste tooling geplaatst is in een machine.
  • kwaliteitsinspectie in productie – check positioning en check geometry; deze techniek zou ook gebruikt kunnen worden om te controleren of een product de juiste maatvoering heeft.
  • Veiligheid werkplek: welke sensortechnieken zijn er op dit gebied.

Inschrijving
Belangstellenden kunnen zich voor deze bijeenkomst inschrijven bij FDP Federatie Metaalplaat via info@fdp.nl. Voor vragen kan men bellen naar het secretariaat van FDP via telefoonnummer 030-60 00 005. Het aantal deelnemers aan deze bijeenkomst is gelimiteerd.

Facebook Comments