Luchtmacht kiest voor Universal Laser van Widenhorn

Een systeem van Universal Laser dat door Widenhorn is geplaatst op vliegbasis Woensdrecht, wordt gebruikt om de creativiteit en inventiviteit van de mensen die bij de Koninklijke Luchtmacht werken en uitgezonden worden te vergroten.

Met honderden klanten in vele sectoren, zijn de medewerkers van Widenhorn al op veel plaatsen geweest in Nederland, België, Duitsland en zelfs Portugal. Maar op de laatste werkdag van april vond een bijzondere installatie en implementatie plaats van een Universal Laser Systeem. Dit keer niet bij een bedrijf of een school, maar bij de Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Woensdrecht.

Defensie is geen onbekende sector, want Widenhorn mag onder andere ook Nato C3 Agency tot haar klantenkring rekenen. Maar het blijft speciaal, zeker als op het terrein van de Koninklijke Luchtmacht een F16 op ware grootte op een prachtige manier is tentoongesteld. De Koninklijke Luchtmacht heeft voor de Universal Laser gekozen na een bezoek aan het democenter van Widenhorn in Rhoon. De keuze was snel gemaakt door de hoge kwaliteit en afwerking van het systeem in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid. Kort daarop werd de VLS 6.60 aangeschaft in combinatie met een BOFA Afzuigunit. Bij levering, enkele weken later, werd alles in één dag geïnstalleerd en werkend opgeleverd.

Het systeem van Universal Laser heeft een plek gekregen in de MakAIRsJop op Vliegbasis Woensdrecht.  Adjudant Bas is trots op wat er is neergezet. “De MakAIRsJop is een plek waar synergie tussen technische, sociale en culturele innovatie binnen de Koninklijke Luchtmacht met beide handen kan worden aangepakt!”

Het systeem van Universal Laser heeft een plek gekregen in de MakAIRsJop op Vliegbasis Woensdrecht. Adjudant Bas is trots op wat er is neergezet. “De MakAIRsJop is een plek waar synergie tussen technische, sociale en culturele innovatie binnen de Koninklijke Luchtmacht met beide handen kan worden aangepakt!”

MakAIRsJop
Het systeem zal gebruikt worden om de creativiteit en inventiviteit van de mensen die bij de strijdkrachten werken en uitgezonden worden te vergroten. In den vreemde is vaak maar weinig voorhanden om een technisch probleem op te lossen. Door de kennis die opgedaan is door het lasersnijden, markeren en graveren, maar ook door het 3D printen, zullen technische problemen sneller en beter kunnen worden verholpen. Hiervoor is op de Vliegbasis Woensdrecht de MakAIRsJop opgericht. Deze speciale ruimte is ingericht met de nieuwste technieken, zoals lasergraveren, lasersnijden, 3D printen, 3D Design, maar ook elektronica, zoals Arduino en Rapsberry. Hierdoor kunnen Luchtmachters een idee uitwerken tot een prototype. Adjudant Bas is trots op wat er is neergezet, “De MakAIRsJop is een plek waar synergie tussen technische, sociale en culturele innovatie binnen de Koninklijke Luchtmacht met beide handen kan worden aangepakt! We kunnen nu werken met de modernste professionele machines. De officiële opening vindt plaats op 10 mei, maar er wordt al intensief gebruik gemaakt van de Universal Laser.”

Democenter in Rhoon
Wie meer wil weten over de Universal Lasers, is welkom in het democenter van Widenhorn. Om de kwaliteit voor een specifiek materiaal te proberen is er de mogelijkheid om kosteloos een product te snijden, graveren of markeren op een van de lasersystemen in het democenter.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?