Handelsmissie Metaalunie naar Denemarken

218

Koninklijke Metaalunie organiseert van 8 tot en met 11 april een handelsmissie naar Denemarken. Het doel van deze missie is ondernemers in direct contact te brengen met Deense inkopers en een oriëntatie te bieden op deze interessante markt. De missie is voor ondernemers die willen verkopen op de Deense markt en zoeken naar nieuwe contacten.

Denemarken is een aantrekkelijke exportbestemming. Het is een overzichtelijke en hoog ontwikkelde, koopkrachtige markt met 5, 6 miljoen inwoners. Innovatieve kwaliteitsproducten- en diensten uit Nederland zijn vanwege de (voor Denen) goede prijs-kwaliteit verhouding gewild in Denemarken. Denen waarderen verder de directe en eerlijke houding van de Nederlanders. Daarbij staan Denen erg open voor nieuwe en hoogwaardige producten. Zij staan bekend als ‘first-movers’ en ‘early adapters’.

Denemarken is een erg open en toegankelijke markt door de hoge mate van industrialisatie. Denemarken hanteert weliswaar niet de euro, maar de Deense kroon is gekoppeld aan de euro; er kan daarom ook in euro’s worden gefactureerd. Daarnaast vormt Denemarken een natuurlijke springplank naar Scandinavië. Het programma is erop gericht om deelnemende bedrijven te laten proeven aan de Deense markt door middel van twee bedrijfsbezoeken, netwerkdiner en matchmaking met potentiële handelspartners.

Metaalunie werkt voor de matchmaking samen met een Deens bureau dat op basis van het door de deelnemer afgegeven profiel en naar aanleiding van een intakegesprek op zoek gaat naar potentieel geïnteresseerde Deense zakenpartners. Met deze partijen zijn er tijdens de trip individuele gesprekken.

Missievoucher
MKB ondernemers die willen ‘starten’ op een (nieuwe) buitenlandse markt kunnen via het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een missievoucher aanvragen. Hiermee krijgt men een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die de organisator in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve handelsmissie. De reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

Aanmelden 
Aanmelden voor de trip naar Denemarken is mogelijk tot 31 januari. De missie zal doorgang vinden bij minimaal 6 deelnemers en biedt plaats aan maximaal 15 deelnemers. Meer informatie en aanmelden:  Ivonne Dentjens of Paul Verlinden, tel: 030-6053344 of e-mail: internationaal@metaalunie.nl.

 

Facebook Comments