Hoekman RVS moderniseert machinepark

Bij Hoekman Roestvaststaal in Nieuwleusen wordt momenteel een nieuwe LVD kantbank geïnstalleerd. Het gaat hierbij om een maatwerk tandemopstelling, met eigenlijk twee kantbanken die gezamenlijk, maar ook afzonderlijk van elkaar kunnen werken. De machine is speciaal op basis van de wensen en eisen van Hoekman geproduceerd.

De komst van het nieuwe buigsysteem biedt de klanten van Hoekman diverse voordelen. In de tandemopstelling zijn plaatlengtes tot 7 meter mogelijk. Waar voorheen profielen uit buizen en kokers van 6 meter werden gehaald, kan dit nu uit plaatwerk worden geproduceerd. Hierbij  kunnen klanten gelijk alle vorm- en snijvoordelen benutten.
De tandem is voorzien van een geavanceerd hoekmeetsysteem, dat de hoek van de buiging al tijdens het buigen meet en indien nodig ook gelijk corrigeert. De output is dan gelijk goed. Dit levert snellere doorlooptijden en een betere kwaliteit op. Doordat de machines offline worden geprogrammeerd zijn kortere insteltijden haalbaar. Tijdens het offline simuleren/programmeren wordt het product ook al getoetst op maakbaarheid. Als het niet maakbaar is, is dit al in een vroeg stadium bekend. Dit voorkomt stagnatie en extra materiaal- en snijkosten tijdens het maakproces. De machine is voorzien van automatische buighulp, deze ondersteunt werkstukken tijdens het buigen. De capaciteit van de hydraulische kantbanken: perskracht: 2×220 ton, buiglengte: 2×3500 mm tot maximaal 7000 mm, slaghoogte: 600 mm, maximale x-aanslag 1000 mm.

Hoekman-RVS LVD

De twee kantbanken kunnen gezamenlijk, maar ook afzonderlijk van elkaar werken. In de tandemopstelling zijn plaatlengtes tot 7 meter mogelijk.

Nieuwe lasersnijmachine
Hoekman neemt ook de nieuwe Trumpf 5030 6 kW lasersnijmachine in gebruik. Deze vergroot de snijcapaciteit. De snelle machine is voorzien van een hoog vermogen 6 kW laser en biedt een volledig geautomatiseerd snijproces, waardoor er 24 uur per dag manarm kan worden geproduceerd. Met de LiftMastercompact is de machine direct verbonden met het TruStore magazijnsysteem. Dit gebeurt via een efficiënte systeempallethandling. Daarbij biedt het een hoog level van automatisering, doordat de juiste platen automatisch aan en af worden gevoerd. De investering in de nieuwe machines is gepaard gegaan met een verbouwing. Zo is een nieuwe betonnen ondervloer gestort en is ook een nieuw dak geplaatst.

Online webportaal
Vanaf maart gaat Hoekman bovendien gebruik maken van nieuwe software voor het online webportaal. Door de snelle en efficiënte werkwijze ontvangen de klanten straks via het nieuwe webportaal naast snijwerk, ook kantwerk tegen concurrerende prijzen met korte levertijden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf en Stopa gaan nauwer samenwerken

04-01 Stopa levert onder meer geautomatiseerde opslagsystemen voor de Smart Factory-oplossingen van Trumpf. Klanten kunnen deze…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Eenvoudige start met Smart Factory

14-12 Op de stand van LVD waren al op de eerste dag van de beurs…

Plaatbewerking

Meer productiviteit bij geautomatiseerd buigen

07-12 Met behulp van de grijpers pakt de BendMaster onderdelen van de stapel, verplaatst ze…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

3D

Trumpf print kunstgebitten in serie

16-11 “Dankzij slimme automatisering is het nieuwe systeem twee keer zo snel als de vorige…

Plaatbewerking

LVD breidt Dyna-Press lijn uit met 60 tons afkantpers

31-10 Met een vermogen van 60 ton, 2 meter werklengte en een vijf-assige achteraanslag is…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen