Nieuwe buislaser Trumpf voor beginners en experts

De nieuwe buislaser TruLaser Tube 3000 fiber van Trumpf is zowel geschikt voor bedrijven die met deze techniek starten als voor ondernemingen die hun productiecapaciteit willen uitbreiden. De machine maakt veelzijdige bewerking van buizen en profielen mogelijk en vervangt conventionele bewerkingsprocessen als zagen, boren of frezen.

De TruLaser Tube 3000 fiber dekt een breed spectrum af. Ze bewerkt profielen, ronde buizen, vlakstaal en optioneel ook L- en U-profielen. De laser met 2 kW vermogen snijdt met hoge snelheid staal, RVS, aluminium en bonte metalen zoals koper en messing. De machine, die al is voorzien van een omvangrijke set snijdata, bewerkt buizen met een diameter tot 152 mm en profielen met een buiten omtrek tot 170 mm. De zelfcentrerende spantechniek, die de buis tijdens het proces fixeert en positioneert, stelt zich automatisch in op de afmetingen van de buizen, zonder dat de operator haar moet instellen. Ook andere instellingen voert de TruLaser Tube 3000 fiber zelfstandig uit: de functie AdjustLine past met één druk op de knop snijparameters aan en maakt het zo mogelijk materiaal van mindere kwaliteit proceszeker te snijden. SeamLine Tube identificeert lasnaden en markeringen op de buiten- en binnenzijde van de buizen. Deze functie garandeert indien nodig dat de buizen correct op de machine uitgericht zijn en de lasnaad zich op de gewenste positie in het gereed product bevindt. De geringe instellingsinspanning en de hoge automatiseringsgraad maken de bediening eenvoudiger en zorgen ervoor dat de TruLaser Tube 3000 fiber zelfs bij kleine seriegroottes economisch opereert.

De zelfcentrerende spantechniek, die de buis tijdens het proces fixeert en positioneert, stelt zich automatisch in op de afmetingen van de buizen.

De zelfcentrerende spantechniek, die de buis tijdens het proces fixeert en positioneert, stelt zich automatisch in op de afmetingen van de buizen.

Automatisch beladen

De machine snijdt buizen met een gewicht van maximaal 18,5 kilo per meter en materiaaldiktes tot 8 mm. Ze is verkrijgbaar met een beladingslengte van 6,5 of 8 meter. Dankzij de optionele beladingsautomatisering LoadMaster Tube kunnen ook grote series economisch op de machine worden bewerkt. Zijn geïntegreerde materiaalopslag, de zogeheten bundelruimte, kan tot 4 ton ruw materiaal opslaan, bij een lengte van 8 meter tot 5 ton. De LoadMaster Tube scheidt en meet de buizen parallel aan de productie en geeft ze aansluitend over aan de machine. Delen die gereed zijn, sluist de machine uit op een aflegplek, vanwaar de operator ze van een ergonomische hoogte kan uitnemen. De machine werkt ondertussen door. Korte delen laten zich direct in een kist uitsluizen. Slak en metaalafval scheidt de Trulaser Tube 3000 fiber automatisch van de goede delen en deponeert deze in een container.

Dankzij de optionele beladingsautomatisering LoadMaster Tube kunnen ook grote series economisch op de machine worden bewerkt.

Dankzij de optionele beladingsautomatisering LoadMaster Tube kunnen ook grote series economisch op de machine worden bewerkt.

Kleinere orders tussendoor

De straalbescherming van de machine is zo geconstrueerd dat de operator de be- en ontlaadzijde elk moment goed kan bereiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de TruLaser Tube 3000 fiber met enkele buizen eenvoudig te beladen en zo kleinere orders tussendoor te bewerken. Een complete omkasting is niet nodig. Een groot, laserveilig zichtvenster maakt het mogelijk het bewerkingsproces te volgen.

Gebruikers kunnen per app veranderingen in het productieplan van de machine doorvoeren of het bekijken. Zo behoudt de operator de machine over het totale bewerkingsproces in het zicht. Een veilige op de OPC-UA standaard gebaseerde data-interface maakt het mogelijk de machine te koppelen aan bijvoorbeeld een ERP- of MES systeem dan wel een Cloud-toepassing. De machine apps van Trumpf geven informatie over de looptijd van programma’s of de benuttingsgraad van de machine.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

3D

Trumpf versterkt AM-divisie

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Tot dusverre heeft het bedrijf 55…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Komst van nieuwe pons-/lasermachine is opmaat voor automatiseringsslag bij DMI

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X