NEVAT voor 36ste jaar naar Hannover Messe

NEVAT neemt dit jaar voor de 36ste keer deel aan de Hannover Messe (13 tot en met 17 april). Directeur Theo Koster kijkt uit naar de beurseditie van dit jaar.

Net als vorig jaar werkt NEVAT samen met Mikrocentrum, Koninklijke Metaalunie en Brainport Industries. Ze realiseren samen een groot collectief in Hal 4, dat met een oppervlak van 1300 vierkante meter zelfs groter is dan vorig jaar. In totaal exposeren meer dan 90 Nederlandse bedrijven in dit collectief. Opmerkelijk, omdat het animo na een partnerlandjaar doorgaans wat minder is.
Vorig jaar was ’s werelds grootste industriebeurs een enorm succes voor de NEVAT-exposanten, mede dankzij de status van Nederland als Partnerland. “Dat heeft onze leden veel nieuwe business opgeleverd, en aandacht van de politiek en de media, ook de Duitse. Dit jaar willen we voortbouwen op dat succes.”
De Hannover Messe is voor toeleveranciers een springplank naar de internationale markt, vooral naar de Duitse. Koster: “In Nederland zijn we verder met de verantwoordelijkheid die je als toeleverancier van uitbesteders krijgt. Duitsers inkopers zijn daar nieuwsgierig naar. Ook de Duitse industrie is in dat opzicht aan het veranderen. Men raakt ervan doordrongen dat flexibel kunnen opereren van belang is en dat je niet op alle technologische thema’s specialist kunt zijn.”
Gedurende de hele beursweek zijn er dagelijks extra activiteiten. Minister Kamps van Economische Zaken komt op bezoek, er is een FME-congres over Smart Industry, een netwerkreceptie en de traditionele uitreiking van de Goldene Tulpe voor de mooiste stand.

Ruim 200 Nederlandse bedrijven
De collectieve presentatie van NEVAT, Metaalunie, Brainport en Mikocentrum is onderdeel van wederom een grote Nederlandse inbreng op de Hannover Messe. In totaal doen er meer dan 200 Nederlandse bedrijven mee. Dat is iets minder dan in het partnerjaar 2014, maar beduidend meer dan in 2013. Ook in de andere hallen van het beurscomplex van Hannover zijn er gezamenlijke Nederlandse presentaties, waaronder een centraal paviljoen in hal 6.
De toeleveranciers in hal 4 werken nauw samen met het Holland High Tech House in hal 2. Hier zal de Nederlandse hightech industrie laten zien welke technologische oplossingen men in huis heeft voor maatschappelijke uitdagingen die wereldwijd spelen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en klimaat.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

De eerste ‘flip’ was even schrikken voor WBM

07-07 WBM in Stramproy vervaardigt complexe producten uit metaalplaat. De focus ligt op hoogsterkte staal…

Bedrijf en Economie

VDL versterkt positie in foodtech met overname Crux Agribotics

04-07 Door middel van data en AI classificeert, sorteert en verpakt de ‘slimme robot’ van…

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group neemt Duitse RJ Lastertechnik over

04-07 RJ Lasertechnik is meer dan 30 jaar geleden opgericht als de eerste spin-off van…

Automatisering

Samenwerking tussen Olmia en Festo versnelt robotisering in de praktijk

02-07 De inzet van een robotarm is doorgaans gericht op het automatiseren van een specifieke…

Toeleveren

Bibus introduceert Ringfeder as-naafverbindingen

02-07 Spansets zijn as-naafverbindingen met genormaliseerde maatvoeringen, die dienen om machine-elementen (denk aan tandwielen, kettingwielen,…

MetaalNieuws Extra IM

247TailorSteel breidt aanbod uit met profielen

02-07 “Het is al enige tijd mogelijk om profielen als HEA, IPE en UNP te…

Verspanen

Nikon brengt compacte VOXLS X‑ray CT‑scanner uit

02-07 De nieuwe VOXLS 20 C 225 is gebaseerd op de bewezen technologie van de VOXLS 30- en 40‑series,…

Bedrijf en Economie

Montair neemt Elbo Solutions over

02-07 De engineeringkracht van Montair wordt versterkt en 3D-laserscantechnologie hoort nu tot het dienstenpakket. Daarnaast…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs