In 2014 minder faillissementen in metaalsector

In 2014 is het aantal faillissementen in de metaalsector met 23,3 procent gedaald ten opzichte van 2013. In totaal gingen er afgelopen jaar 112 ondernemingen gespecialiseerd in het vervaardigen van metalen of de vervaardiging van de producten van metaal failliet. In 2013 waren dit er nog 146. Dat jaar was het aantal faillissementen nagenoeg gelijk met de 140 faillissementen uit 2012, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijf- en kredietrapporten. 

Tweede editie 3D-Printmagazine komt er aan

Na het succes van de eerste editie van het Nederlandse 3D-Printmagazine in oktober 2014 verschijnt over ruim 2 weken de nieuwe editie van het 3D-Printmagazine. 80 pagina’s dik, informerend en inspirerend over 3D in de industrie met o.a. artikelen over:

 

2014: 426.000 bezoekers voor MetaalNieuws.nl

Met ruim 426.000 bezoekers en bijna 1,5 miljoen pageviews kunnen wij met MetaalNieuws.nl terugkijken op een zeer goed 2014. In combinatie met de ruim 17.000 printabonnees en 9300 abonnees van onze digitale MetaalNieuwsBrief hebben wij de metaalbranche in 2014 wederom voorzien van het laatste nieuws uit de metaal.

Met 54U Media op weg naar 2015

De feestdagen staan al weer voor de deur. Tijd om een bewogen jaar af te sluiten, maar zeker ook tijd om vooruit te blikken naar 2015. Wat gaat het nieuwe jaar ons allemaal brengen. Een ding is zeker, als dé uitgever in de metaal brengen wij u in 2015 weer 23 prachtige en informatieve edities van ons vakblad MetaalNieuws.

Thema / Special Plaatbewerking 2014

Op 2 december 2014 verschijnt MetaalNieuws met een special themanummer Plaatbewerking. In deze editie gaat MetaalNieuws extra  aandacht besteden aan de laatste noviteiten op het gebied van de plaatbewerking  in Nederland en België. Ook zal er terug worden gekeken op de succesvolle editie van de EuroBLECH  2014. De deadline voor deze editie is dinsdag 25 november 2014. 

MKB-metaal stagneert

De groei van het MKB-metaal is in de zomer tot stilstand gekomen. De orderportefeuilles van zowel binnen- als buitenland groeien niet meer en de ontwikkeling van de buitenlandse orderportefeuille is in jaren niet zo laag geweest. Elk derde kwartaal van de afgelopen jaren toont een duidelijk seizoenspatroon. Deze uitkomst wijkt als trend dan ook niet af van eerdere jaren. 

Website FDP Federatie Metaalplaat

De Federatie Metaalplaat (FDP) is een ketenorganisatie op het gebied van metaalplaat. De FDP draagt zorg voor de ontwikkeling, bundeling, verspreiding en uitwisseling van kennis tussen bedrijven uit de plaatketen, onderzoeksinstellingen en het onderwijs vooral op het gebied van nieuwe materialen en nieuwe productietechnieken

Gratis online registreren Metaal Vakbeurzen

Er staan weer een aantal metaalvakbeurzen voor de deur. Voor deze vakbeurzen, de MetaalExpo in Den Bosch, de MTMS in de Brusselse Expo Paleizen en natuurlijk TIV Gorinchem, kunt u zich online registreren voor een gratis toegangsbewijs.  

Met MetaalNieuws op weg naar 2013

De feestdagen staan al weer voor de deur. Tijd om een bewogen jaar af te sluiten, maar zeker ook tijd om vooruit te blikken naar 2013. Wat gaat het nieuwe jaar ons allemaal brengen? Een ding is zeker, als dé uitgever in de metaal brengen wij u in 2013 weer 25 prachtige en informatieve edities van ons vakblad MetaalNieuws. Met een nog steeds stijgende en HOI gecontroleerde oplage is MetaalNieuws in combinatie met de website hét platform voor metaalbe- en -verwerkend Nederland.

Wisseling directie Koninklijke Metaalunie

De Raad van Bestuur van de Koninklijke Metaalunie heeft ter vervulling van de vacature die ontstaat door het vertrek wegens pensionering van Harm Jan Keijer als directeur van de Metaalunie per 1 mei a.s.  Bert Jaarsma en Jos Kleiboer tot respectievelijk directeur organisatie en directeur beleid van de Metaalunie benoemd.  Jaarsma is sinds begin 2000 als adjunct-directeur werkzaam bij de Metaalunie. Kleiboer is op dit moment werkzaam als manager werkgeverszaken van BOVAG. Aan de directiewisseling zal aandacht besteed worden tijdens het congres van de Metaalunie op 26 april in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs te Utrecht.

Lady with Style geeft machinedemo aan EU politici

Style High Tech heeft tijdens de EMO in Hannover een delegatie van EU politici op bezoek gehad. De politici kregen van de 'Lady with Style' een demonstratie op de Style 510 draaibank, uitgerust met gebruiksvriendelijke besturing.

Reusachtige 5-asser Alzmetall en rode Kiheung

De Koreaanse machinefabrikant Doosan is de belangrijkste machineleverancier van Dormac CNC Solutions. De enorme stand van Doosan, waar maar liefst twintig machines werden gedemonstreerd, vormde dan ook de uitvalsbasis voor de Dormac-medewerkers op de EMO. Maar zij konden hun gasten ook op de stands van Alzmetall en Kiheung diverse noviteiten laten zien.

Hyundai zet nieuwe stap

Het is niet langer Hyundai KIA, maar Hyundai WIA. De letters WIA staan daarbij voor World Industrie's Ace. Deze verwijzing naar de beste kaart uit het kaartspel illustreert de bedoelingen van de Zuid-Koreaanse machinefabrikant.

RHTC breidt leveringsprogramma sterk uit

RHTC, vooral bekend als producent en leverancier van werkplaatspersen, heeft zijn leveringsprogramma sterk uitgebreid. Niet alleen op het gebied van persen, maar ook met een nieuw programma scharen en motorische buigmachines.

Beste EMO ooit voor DMG

Iedereen had het erover op de EMO: over die enorme presentatie in 'hun eigen' hal 2, waarmee de Duitse machinebouwer DMG en zijn Japanse collega Mori Seiki hun samenwerking onderstreepten.

EMO goed voor 4,5 miljard euro aan orders

De 2037 exposanten op de EMO Hannover hebben in 6 dagen tijd voor 4,5 miljard euro aan orders genoteerd. Zowel de organisatie als de exposanten en de bezoekers hebben een uiterst positief gevoel overgehouden aan de internationale vakbeurs voor productietechniek: de toch al sterk aangetrokken markt voor werktuigmachines is dankzij de EMO nog robuuster geworden.

Duitse machinebouwers met positief gevoel begonnen aan EMO

In de week dat de EMO in Hannover, 's werelds grootste vakbeurs voor metaalbewerking, plaatsvindt, heeft de VDW (de Duitse vereniging van werktuigmachinefabrikanten) zijn productieprognose van 30 procent groei in het lopende jaar bevestigd.

DMG demonstreert voorinstelapparaat met programma voor gereedschapbeheer

Door samenwerking tussen machineleverancier DMG en Greenock CAD Service kunnen Nederlandse en Belgische metaalverwerkende bedrijven binnenkort over een unieke oplossing voor gereedschapbeheer beschikken. Het gaat om de combinatie van het Microset voorinstelapparaat van DMG en het softwarepakket WinTool dat is ontwikkeld door het Zwitserse Datos en in de Benelux op de markt wordt gebracht door Greenock.

Dynobend presenteert snelle ontwikkelingen op EMO

De EMO nadert nu snel. Deze internationale vakbeurs voor productietechniek in Hannover zal een groot aantal Nederlandse deelnemers tellen. Eén daarvan is buigmachineproducent Dynobend, waar de ontwikkelingen momenteel erg snel gaan.

Cellro toont wereldprimeur Smartcell op EMO

Op de EMO in Hannover introduceert Cellro uit Ede de Smartcell, Dit is een volledig zelfstandig opererende productiecel voor kleinserie fabricage vanaf seriegrootte 1, die 24 uur per dag, 7 dagen per week draait bij bezetting van slechts één operator in de dagdienst.

Selectie van redactie

Laatste nieuws

X