Lasforum test accu lasmachines

223

Testers van het Lasforum hebben twee accu lasmachines getest. De resultaten hiervan kunnen nu worden bekeken op de website van het Lasforum.

De Lorch Micorstick 160 en de Fronius Accupocket 150 zijn beide getest met BMBE lassen en van beide machines hebben vijf testers verslagen gemaakt. Daarnaast is alleen de Fronius ook getest met TIG lassen (de Lorch heeft deze functie niet) en hiervan hebben zes testers eveneens een verslag gemaakt. Het zijn uitgebreide verslagen met tal van foto’s die het een en ander illustreren.

Plus- en minpunten
Met beide apparaten kan dankzij de accu volledig onafhankelijk van het reguliere stroomnet worden gelast. De testers zijn het er over eens dat de laskwaliteit van beide machines prima is: het lassen op netvoeding of op accu maakt geen verschil. Verder behandelen ze tal van aspecten zoals de stabiliteit van de boog, de ontsteekeigenschap, het geluidsniveau, het bedieningsgemak en het gewicht van de machines. Uiteraard komt ook aan bod wat er met een volle accu kan worden gelast en hoe snel de accu weer kan worden opgeladen. Tal van plus- en minpunten van beide machines worden benoemd.

Iedere bezoeker van het Lasforum kan de geteste apparaten bekijken. Om de resultaten van de tests te bekijken dient men zich eerst te registreren als lid.

Facebook Comments