247TailorSteel bouwt derde fabriek in Duitsland

‘Slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen 247TailorSteel gaat uitbreiden in Zuid-Duitsland. In Langenau, tussen Stuttgart en München, zal in de tweede helft van 2021 worden gestart met de bouw van deze nieuwe locatie.

De bouw van de nieuwe fabriek in Zuid-Duitsland past in de ambitie van 247TailorSteel om de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen worden.

“Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk”, zegt Carl Berlo, CEO van het bedrijf.

Positie op Duitse markt versterken

Nog maar enkele maanden geleden heeft 247TailorSteel een nieuwe fabriek geopend in Hilden, dichtbij Düsseldorf. Deze fabriek draait inmiddels volop en bedient klanten in Noordrijn-Westfalen en omliggende regio’s. Het noorden van Duitsland wordt al langer bediend vanuit de locatie Oyten (bij Bremen). “We willen de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen worden”, zegt Berlo over de nieuwe uitbreiding. “Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen. We zijn al marktleider in Nederland en zetten nu een volgende stap om onze positie ook op de Duitse markt te versterken. Door deze stap versterken we onze lokale aanwezigheid en komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij.”

Volledig eigen machinepark

De nieuwe Langenau-faciliteit zal naar verwachting in het najaar van 2022 volledig in gebruik zijn. De fabriek beslaat 15.000 vierkante meter op een terrein van ruim 36.000 vierkante meter en zal uiteindelijk aan 200 medewerkers werk bieden. 247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Gefaseerd zullen in Langenau twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken worden geïnstalleerd.

De ambitie achter deze uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit voor de klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk te verhogen. “Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten in Baden-Württemberg, Beieren en Oostenrijk nog meer gemak bieden en onze producten van hoge kwaliteit nog sneller leveren”, vertelt Berlo. “Dankzij ons Sophia portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online hun bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

25e Groene Pluim voor Wiltec

11-05 Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een complete audit…

Bedrijf en Economie

‘Geen Omgevingswet zonder MKB-vriendelijk DSO’

11-05 Daarin benadrukt het bedrijfsleven dat het DSO op dit moment onvoldoende functioneert. Een goed…

Verspanen

Slimme testoplossing voor materialen in de ruimtevaart

11-05 Ruimtevaartconstructies zoals zonnepanelen en raketmotorbehuizingen zijn opgebouwd uit koolstofvezel versterkte composieten (CFRP). Om zeker…

Verbinden

Extra editie webinar Lasrook

11-05 5xbeter heeft per 1 juli 2020 de Verbetercheck Lasrook geactualiseerd. Om aan de veiligheidsrichtlijnen te…

Oppervlaktetechniek

Praktijkaanbeveling filiforme corrosie geactualiseerd

11-05 De eerste editie van deze praktijkaanbevelingen werd al in 1996 uitgegeven. Er is inmiddels…

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Plaatbewerking

Constructiebedrijf De Vries breidt machinepark verder uit

11-05 De Vries is het eerste bedrijf in de Benelux dat over een dergelijke lasermachine…

Automatisering

Nedschroef moderniseert bedrijfsvoering met Infor Cloud

10-05 Nedschroef ondergaat een enorme transformatie. Het bedrijf, dat sinds 1894 bestaat, is de afgelopen…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X