5-assig modulespansysteem voor XXL werkstukken

0

Kipp heeft zijn aanbod uitgebreid met het 5-assige modulespansysteem maat Ø138. Het systeem maakt een complete bewerking zonder storende randen van grote en zware werkstukken vanaf vijf kanten mogelijk.

Het nieuwe 5-assige modulespansysteem is ook geschikt voor het spannen van werkstukken, groter dan 1 meter. De modulaire opbouw van het systeem is ideaal voor een efficiënte en botsingsvrije bewerking van werkstukken met duidelijk verminderde ombouwtijden. Dankzij eenvoudige hantering kunnen werkstukken snel worden gewisseld bij grote machinebelasting. Het werkstuk wordt variabel bevestigd met een schroefdraad en een paszitting. Het product is daarom een volwaardig, mechanische nulpuntspansysteem met hoge herhalingsnauwkeurigheid.

Het nieuwe modulespansysteem 138 van Kipp is compatibel met de huidige maten (50 mm en 80 mm) en universeel toepasbaar. Als XXL-uitvoering maakt het nu de bevestiging van werkstukken tot schroefdraad M 60 mogelijk. Het maximale draagvermogen van de aparte basismodule is 10 t. Alle modules overtuigen door maximale klemkracht, omdat het werkstuk vormgesloten met het systeem wordt verbonden. Daardoor is een procesveilige bewerking gegarandeerd.