54U Media investeert in VerspaningsNieuws en MetaalNieuws.nl

54U Media, de uitgever van MetaalNieuws, presenteert direct in het nieuwe jaar een aantal nieuwe ontwikkelingen. De belangrijkste zijn het nieuwe magazine VerspaningsNieuws en de sterk verbeterde MetaalNieuws-website, die veel meer mogelijkheden biedt om de metaalbe- en verwerkende bedrijven in Nederland te bereiken met informatie die voor hen interessant is.

Het MetaalNieuws-team heeft in de coronaperiode bepaald niet stil gezeten. Er is veel tijd en energie gestoken in enkele nieuwe projecten, gericht op het nog beter bedienen van de metaalsector. Allereerst springt hierbij de investering in onze redactionele capaciteit in het oog. Uitbreiding van de redactie is nodig omdat steeds meer leveranciers van machines, gereedschappen, automatisering en software behoefte hebben aan content. Ze willen hun doelgroepen niet alleen bereiken met advertenties, maar ook met inhoudelijke verhalen, bijvoorbeeld over hoe metaalondernemers met toepassing van hun producten en diensten hun productieprocessen digitaliseren en automatiseren.

Ze willen die content niet alleen presenteren in de krant, maar ook online en zowel in woord als in (bewegend) beeld. Om in deze behoefte te kunnen voorzien, is de MetaalNieuws-redactie uitgebreid met Tim Wentink. Hij is sinds 1 september al een aantal dagen in de week actief voor 54U Media en zal vanaf 1 januari zijn werkzaamheden uitbreiden.

VerspaningsNieuws

Tim is een ervaren journalist, met veel kennis van de verspanende sector. 54U Media grijpt dit aan om naast PlaatBewerkingsNieuws – het magazine dat we al ruim 10 jaar met veel succes uitgeven voor de plaat- en buisbewerkende sector – nu ook te starten met VerspaningsNieuws. VerspaningsNieuws is een onafhankelijk technisch en business vakblad voor ondernemers in de maakindustrie die verspanende technieken in hun productieprocessen toepassen of kunnen toepassen. Het zal op journalistieke wijze zicht bieden op ontwikkelingen in de wereld van verspaning waarbij hedendaagse thema’s zoals digitalisering, automatisering en robotisering natuurlijk niet ontbreken.

VerspaningsNieuws besteedt daarbij aandacht aan nieuws van en voor machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, OEM-ers, ingenieurs, technisch adviesbureaus en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De lezerskring wordt gevormd door eigenaren, directeuren of leidinggevende functionarissen van bedrijven en organisaties die in de verspaning actief zijn. Adverteren in de metaal maakindustrie

De eerste uitgave van VerspaningsNieuws zal verschijnen in de tweede helft van maart. Indien u het magazine gratis wilt ontvangen (printeditie of online-versie), kunt u zich hiervoor aanmelden middels dit contactformulier.

MetaalPlatform

VerspaningsNieuws wordt een onderdeel van het steeds verder groeiende ‘MetaalPlatform’, waarmee 54U Media voorziet in de informatiebehoefte van de metaalbe- en verwerkende industrie in Nederland. Vanaf 2021 bestaat dit platform uit de tweewekelijks verschijnende krant MetaalNieuws, de kwartaal magazines VerspaningsNieuws en PlaatBewerkingsNieuws, de website MetaalNieuws en de twee keer per week verschijnende e-mail nieuwsbrieven. Alle content op Metaalnieuws.nl (nu al 33.000 unieke bezoekers per maand) vormt ook de basis voor onze informatievoorziening via social media kanalen als LinkedIn (bijna 3300 volgers), Facebook en sinds kort ook Instagram.

Geleidelijk aan zal dit digitale platform steeds verder worden uitgebreid. We zullen bijvoorbeeld veel meer video’s gaan plaatsen, waaronder de video’s die we zelf maken onder de noemer MetaalNieuws InBeeld. Hiermee hebben we de afgelopen maanden proef gedraaid en deze video’s zullen vanaf januari in hun definitieve vorm worden gepresenteerd. Verder komt er een Bedrijvengids, waarin bedrijven zich kunnen presenteren en met hun nieuwe producten en ontwikkelingen kunnen meeliften op het grote bereik van MetaalNieuws in de markt.

Alle mogelijkheden om via ons MetaalPlatform te communiceren met uw markt hebben we op een rijtje gezet in onze Mediakaart 2021. Deze kunt u hier downloaden Mediakaart 2021 – MetaalNieuws – PlaatBewerkingsNieuws – VerspaningsNieuws

Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.
Hopelijk is er in 2021 weer alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten!

Het MetaalNieuws-team

Rijnier van Kesteren
Ingrid Schaake
Vincent Span
Harold Draaijer
Tim Wentink
Eric Weustink

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Is een Digital Twin wel van toegevoegde waarde?

22-09 De mogelijkheden van een Digital Twin gaan veel verder dan die van CAD/CAM-pakketten. Om…

Verspanen

Sluiter Machining investeert in DMG Mori op basis van data

20-09 Op die manier investeert Sluiter Machining bijvoorbeeld in nieuwe machines. De meest recente uitbreiding…

Verspanen

Grootverspaners pakken grote uitdagingen gezamenlijk aan

20-09 De Dutch Heavy Machining Association is eind 2019 van start gegaan. De club voor…

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

EMO loopt als rode draad door nieuwe editie VerspaningsNieuws

30-07 Nog een maand tot de deadline (vrijdag 3 september 2021) en de nieuwe editie…

Verspanen

Efficiënt en foutloos produceren door digitale operator ondersteuning

11-07 Zoals ook in het vorige artikel genoemd, is er binnen Smart Industry (Industry 4.0)…

Verspanen

Studer blikt terug op succesvol gevecht met uitdagende tegenstander

10-07 Volgens Studer zijn er de afgelopen twaalf maanden genoeg uitdagingen geweest, maar is de…

Verspanen

Haal meer uit gereedschappen door balanceren, krimpen en voorinstellen

07-07 Oude Reimer is officieel partner van Haimer in Nederland en heeft inmiddels veel klanten…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X