Aantrekkelijke werkplekken voor techniekonderwijs live in actie

Sinds anderhalf jaar is WIA Educational onderdeel van de Widenhorn Groep. Dat heeft geresulteerd in mooie ontwikkelingen en een interessante synergie tussen beide bedrijven. Zo zijn er complete werkplekken gelanceerd voor de maakindustrie, zoals als Fiberlasersnijden, Warmtepomptechniek, Desktop 5-assig frezen, Desktop Watersnijden en 3D Scannen.

Door de technische werkplekken zo aantrekkelijk mogelijk te maken, wil WIA Educational de huidige generatie leerlingen enthousiast maken voor een loopbaan in de maakindustrie.

WIA Educational is dé specialist op het gebied van technische werkplekken voor het Praktijkonderwijs, vmbo, ROC, Hogescholen, Basisscholen, Fablabs en Makerspaces. De variëteit in werkplekken is door alle ontwikkelingen enorm en gaat van 3D printen tot Programmeren en van Fiberlasersnijden tot Virtueel Lassen. Alle werkplekken zijn uitgerust met software, implementatie, training, service en kant-en-klaar lesmateriaal voor docenten en leerlingen.

Kinderen enthousiast maken

De maakindustrie heeft een structureel tekort aan personeel en de scholen hebben tekort aan instroom, al stijgt deze gelukkig wel weer. Door de ontwikkeling van nieuwe werkplekken voor de maakindustrie die zowel aansluiten bij de huidige generatie leerlingen als bij de industrie, probeert WIA Educational dit gat te dichten. De werkplekken zijn inzetbaar op scholen, maar ook bij bedrijfsscholen en kleine werkplaatsen.

WIA Werkplek Fiberlaser

Een van deze unieke werkplekken is de WIA Werkplek Fiberlaser Metaal. Deze is onderdeel van de werkplekken voor de maakindustrie (waaronder Virtueel Lassen, 3D CAD, 5-assig Frezen, 3D Scannen & 3D Printen) en biedt een complete werkplek, inclusief hoogwaardige CNC-machine, industriële software voor educatief gebruik, kant-en-klaar lesmateriaal, scholing en ondersteuning van de leraren en gebruikers. Deze werkplek kan daardoor ingezet worden op iedere (bedrijfs)school. Kennis van industrie en educatie is voor het eerst gecombineerd om tot dit concept te komen. De Fiberlaser is compact, zodat deze in iedere school, fablab, makerspace en kleine werkplaats geplaatst kan worden. Daarnaast voldoet het aan de hoogste veiligheidseisen. Op de stand van WIA Educational is de werkplek compleet in actie te zien.

De WIA Werkplek Fiberlaser Metaal, biedt een complete werkplek, inclusief hoogwaardige CNC-machine, industriële software voor educatief gebruik, kant-en-klaar lesmateriaal, scholing en ondersteuning van de leraren en gebruikers.

De WIA Werkplek Fiberlaser Metaal, biedt een complete werkplek, inclusief hoogwaardige CNC-machine, industriële software voor educatief gebruik, kant-en-klaar lesmateriaal, scholing en ondersteuning van de leraren en gebruikers.

Schakel tussen opleiding en industrie

Het productportfolio dat WIA Educational heeft ontwikkeld sluit perfect aan bij de denkbeelden van de jeugd met bijvoorbeeld VR technologie, 3D Scannen & Printen, programmering, simulatoren, SmartHome en drones. Er zijn zelfs al lesprogramma’s voor warmtepomptechnologie. Voor metaalopleidingen is een breed pakket aan software oplossingen beschikbaar aan Courseware voor Technisch Tekening Lezen en Plaatbewerking, CAM-Trainers en zelfs een virtuele lassimulator. Ook deze lassimulator kan men op de stand van WIA Educational zelf proberen. Naast de software is een breed pakket aan (educatieve) machines beschikbaar voor graveren, frezen, laser-, water- en plasmasnijden, gecombineerd met compleet lespakket.

WIA Educational

Op de stand van Widenhorn heeft WIA Educational een eigen gedeelte. Hier zijn onder andere de WIA Werkplek Fiberlaser, WIA Werkplek Virtual Lassen en WIA Werkplek 5-assig frezen te zien. Daarnaast is alle software en lesmateriaal te bekijken. Voor iedereen die interesse heeft in de huidige stand van Techniekonderwijs is een bezoekje aan de stand meer dan de moeite waard.

Widenhorn/WIA Educational
Hal 7, stand C001

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV