Accurevolutie gaat door

0

De ontwikkeling van de accu-technologie gaat verder. De nieuwste generatie van de LiHD accu-packs van Metabo hebben een vermogen dat met de machines op netvoeding met 1.600 Watt overeenkomt – en 8.0 Ah capaciteit.

Voor machines die veel vermogen nodig hebben, zoals grote haakse slijpers of tafelcirkelzagen, kunnen twee 18 Volt-packs voor de 36 Volt-werking gebruikt worden. Dan leveren ze maximaal 3.200 Watt. De nieuwe eenrijige accu-packs leveren met slechts vijf accu-cellen 800 Watt en 4.0 Ah. De tegenwoordig gangbare accu-packs op de markt zijn daartoe ook in staat – maar ze hebben daarvoor als tweerijige packs tweemaal zoveel cellen nodig. Dubbele prestatie, half zo groot – met deze formule wordt het verschil gemaakt tussen de nieuwe LiHD-generatie vergeleken met de actuele marktstandaard. Een nieuwe celtechnologie en een nieuwe constructie van de accu-pack leveren in verhouding tot de vorige generatie weer meer vermogen en capaciteit – en dat bij dezelfde afmetingen.

8.0 Ah
De nieuwe LiHD accu-packs met 8.0 Ah zijn zelfs geschikt voor machines die veel vermogen nodig hebben, zoals grote accu-zaagtafels, grote accu-boorhamers of haakse accu-slijpers met tweehandsbediening. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld inkepingen bij een T-drager in drie minuten uitvoeren met een haakse accu-slijper WB 36-18 LTX 230; of met de grote accu-slagmoersleutel SSW 18 LTX 600 en een LiHD 8.0 Ah accu-pack 1000 schroeven 5×80 mm in hout schroeven.

De LiHD accu-packs met 5.5 Ah zorgen voor een continu vermogen, dat overeenkomt met een machine van 1.600 Watt en zijn daarmee geschikt voor haakse accu-slijpers, accu-zagen, maar ook LTX accu-boorschroefmachines. De bestaande compacte versie heeft in plaats van 3.5 nu een capaciteit van 4.0 Ah – en dat bij dezelfde afmetingen. De eenrijige accu-packs zijn bovendien ongeveer 100 gram lichter en duidelijk platter dan wat prestatie en capaciteit betreft vergelijkbare, tweerijige Li-ion accu-packs met 4.0 Ah. Dus geschikt voor boor- en schroefwerkzaamheden.

www.metabo.nl