Amada introduceert nieuwe fiberlaser op digitale en fysieke huisshow

Amada organiseert nog tot 11 december de ‘It’s your SOLUTION’ huisshow in het Solution Center in Haan (D). Hier wordt de REGIUS 3015AJ fiberlaser als Europese primeur gepresenteerd. Amada heeft de REGIUS 3015AJ uitgerust met allerlei moderne oplossingen die de productiviteit sterk laten toenemen.

Zo heeft de vlakbedlaser een nieuw ontwikkeld aandrijfsysteem met een lineaire motor op het axiaal bewegende deel van de laserkop. Samen met de lineaire aandrijftechnologie in de andere twee assen (X- en Y-as), ontstaat een optimale synergie tussen de snelle bewegingen van de assen. Dit resulteert in hoge productiesnelheden, terwijl de lineaire aandrijftechnologie niet alleen zorgt voor hoge point-to-point positioneringssnelheden, maar ook voor hoge nauwkeurigheden.

Om krachten die ontstaan door de snelle verplaatsingen van de assen op te kunnen vangen, heeft Amada het machineframe en diverse constructiedelen verstevigd. Zo wordt bijvoorbeeld trilling in de machine voorkomen wat ten goede komt aan de snijnauwkeurigheid. Verder is de 9 kW sterke fiberlaseroscillator in de REGIUS 3015AJ uitgerust met de beproefde ‘Variable Beam Control’ technologie die we al kennen van de Ensis-serie lasersnijmachines.

Deze technologie past afhankelijk van het materiaal en de plaatdikte automatisch tijdens het snijden de laserstraal aan, waaronder de beamshape en het brandpunt. Tevens kan de beamshape snel switchen tussen piercen en snijden voor een hogere productiviteit.

Autonome functies

De REGIUS-3015AJ is voorzien van verschillende autonome functies die veelvoorkomende problemen in het productieproces automatisch oplossen. Het zogenaamde Laser Integration System (LIS) bevat slimme oplossingen voor een geavanceerde procesbewaking en kan in veel gevallen het werk uit handen nemen van de vakman of -vrouw. Één van die functies is bijvoorbeeld de i-Nozzle Checker die met behulp van een 3D-camera de toestand van de nozzle en de laserstraal controleert.

Tevens controleert het systeem de status van het beschermglas van de lens op verontreinigingen en andere anomalieën. Wanneer de i-Nozzle een probleem detecteert, wordt de nozzle automatisch vervangen, gefocust en gecentreerd. Door deze pre-start inspecties te automatiseren, wordt de tijd die nodig is voor inspecties met 80% gereduceerd.

Hoog gebruiksgemak

Een andere handige functie is Automatic Collision Recovery, een mechanisme dat de snijkop beschermt bij een collisie. De kop kan een vrije slag maken op het moment dat hij met iets in contact komt. Zo wordt het risico op schade beperkt. Tevens kan de functie de snijkop na een botsing automatisch opnieuw afstellen en kan de lasersnijmachine zonder tussenkomst van een operator door produceren.

Daarbij houdt het systeem rekening met de locatie waar de collisie plaatsvond en zal deze vermijden. Verder maakt de functie i-Camera het mogelijk om eenvoudig producten op restplaten te nesten. De huisshow, die op afspraak zowel fysiek als digitaal bij te wonen is, staat in het teken van live demonstraties. Voor bezoekers die de show digitaal bezoeken, zijn meerdere camera’s in de verschillende machines geplaatst zodat er vanuit alle hoeken meegekeken kan worden in het productieproces.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

Plaatbewerking

Bodor installeert 12 kW laser bij Paul Meijering

14-09 De ontwikkelingen op lasergebied gaan erg snel, zo snel dat machines van 5 jaar…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Automatische gereedschapswisselaar voor de middenklasse

22-07 De automatische gereedschapswisselaar van het nieuwe middenklasse model heeft dezelfde capaciteit als het high-end…

Plaatbewerking

Posthumus levert OMP fiberlasers voor buis en profiel

19-06 De OMP Group heeft een uitgebreid kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma, dat onder andere bestaat uit…

Plaatbewerking

Amada installeert groot opslagsysteem in eigen Solution Center

17-06 De magazijnoplossingen van Amada zijn modulair opgebouwde, geautomatiseerde opslagsystemen. Dankzij de modulaire bouwwijze kunnen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X