Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

0

Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF een nieuw bedrijfspand betrokken in Houten. Vandaaruit worden de verkoopactiviteiten voor Nederland alsook de wereldwijde R&D activiteiten ontplooid. De locatie toont bezoekers een variëteit aan technische oplossingen terwijl de nieuwe kantooropzet medewerkers nog meer stimuleert tot samenwerking.

In het nieuw geformeerde SKF Experience Centre worden actuele en toekomstige uitdagingen van klanten gekoppeld aan een breed scala van producten en oplossingen. Onderdeel hiervan is het Remote Diagnostic Center, waarmee vernieuwende oplossingen geboden worden voor de toenemende vraag naar Condition Monitoring in de markt.

Het Research & Technology Development Center is de belangrijkste onderzoeksfaciliteit van SKF wereldwijd. Vanuit Houten worden op basis van marktvraag innovatieve researchprojecten omgezet in producttoepassingen voor alle marktsegmenten. De nieuwe, goed geoutilleerde laboratoria komen daarbij tegemoet aan het enorme tempo waarin nieuwe ontwikkelingen nodig zijn. Door samenvoeging van de vestigingen Nieuwegein (R&D en Sales) en Enschede (Lubrication Systems) kunnen klanten deze expertise nu in Houten onder één dak vinden.