Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

Bert-Jan Woertman wordt de nieuwe directeur van Mikrocentrum. Hij volgt op 16 augustus Geert Hellings op, die dan ruim 18 jaar directeur van de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie is geweest

Bert-Jan Woertman, de nieuw directeur van Mikrocentrum.

“Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn team en opvolger.” Met deze woorden kondigde Geert Hellings op 1 maart zijn afscheid aan. Met dit nieuwe hoofdstuk, doelt hij op de herpositionering die Mikrocentrum de laatste jaren heeft ingezet. De komende jaren focust de organisatie zich op het verder uitbouwen van de ambitie om dé ontmoetingsplek voor de hightech- en maakindustrie te zijn, waarin de combinatie van Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen centraal staat. In Bert-Jan Woertman is de opvolger gevonden om aan dat groeiproces verder leiding te geven.

Bekend gezicht

Voor velen in de Brainport regio, maar ook daarbuiten, is Woertman een bekend gezicht. Hij begon zijn carrière als HR manager bij Philips en was daarna ruim 11 jaar verbonden aan High Tech Campus Eindhoven. Als Director Marketing Communications was hij verantwoordelijk voor de internationale uitbouw van het merk High Tech Campus. Als mede-initiator heeft hij het start-up accelerator programma HighTechXL uitgebouwd tot een van de top 5 high impact programma’s ter wereld.

Na zijn periode bij de High Tech Campus was Woertman Commercieel Directeur van de TU/e campus en als Managing Director betrokken bij de start van de Brainport Industries Campus. De laatste jaren heeft hij zijn ervaring met het bouwen van innovatieve ecosystemen ingezet bij de start-ups SocialMachines en AlphaBeats en als Liaison Manager bij TU/e Innovation Space.

Jarenlange samenwerking

Woertman is ook voor Mikrocentrum geen onbekende. Geert Hellings: “We kennen hem al vele jaren. Dat gaat verder dan de tijd waarin we een dependance op de High Tech Campus hadden; we hebben ook in diverse projecten samengewerkt. Bert-Jan kent Mikrocentrum dus goed en wij hem. Bert-Jan is een echte community bouwer en verbinder. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de ambities van Mikrocentrum doorontwikkelt en met onze vele partners verder bouwt aan de technologie van de toekomst.”

Wederzijds vertrouwen

Woertman kan vertrouwen op een gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie die al ruim 50 jaar de juiste mensen in de hightech- en maakindustrie met elkaar verbindt. Bert-Jan Woertman: “Na 20 jaar ervaring in internationale innovatieve omgevingen, heb ik ervaren dat samenwerken in slimme netwerken het verschil maakt. Door de uitwisseling van mensen, ervaring en ideeën worden kennis, creativiteit en ondernemerschap beter benut. Mikrocentrum speelt hierin een centrale rol. Als de nieuwe directeur wil ik met het team bijdragen aan nieuwe gezamenlijke successen voor klanten, partners en de hightech- en maakindustrie in zijn geheel.”

In het najaar organiseert Mikrocentrum een bijeenkomst om afscheid te nemen van Geert Hellings en kennis te maken met Bert-Jan Woertman.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Innovaties, oplossingen en uitdagingen rondom duurzaamheid staan centraal op Kunststoffenbeurs

07-09 Dagelijks rollen er miljoenen kunststof producten van de productiebanden. De keuze voor kunststof in…

Automatisering

Meet & Match tussen robot en MKB

15-06 Een geïntegreerd industrieel systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Verspanen

Mikrocentrum wordt clubhuis voor DSPE

14-04 Beide organisaties delen een lange geschiedenis. Die begon al in 1968 tijdens de oprichting…

Toeleveren

Marc Hendrikse in bestuur Mikrocentrum

09-03 Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen…

3D

3D Production Days op 22-23 juni in Eindhovens Klokgebouw

07-02 De 3D Production Days worden gehouden in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Bijna…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X