Bescherming bij laswerkzaamheden

CWS Workwear Nederland is leverancier van veiligheidskleding. Onder meer van laskleding, die de drager beschermt tegen lasspatten, kort contact met vlammen en stralingswarmte van de lasboog. De kleding biedt een beperkte  hoeveelheid elektrische isolatie.

De Alpha Welding collectie beschermt tegen convectie- en stralingswarmte en in minder gevaarlijke lassituaties.

Er zijn diverse collecties laskleding. ProFlex4 Advanced is een high-end collectie op het gebied van design, stoffen, ergonomie en functionaliteit. Deze collectie is gebaseerd op de feel and look van de Profi Line generatie. Dankzij de uitstekende mechanische sterkte en thermische weerstand, maakt het aramideweefsel de kleding geschikt voor het meest veeleisende gebruik.

Deze premium collectie is gekenmerkt door hoogwaardig materiaal, reflecterende biezen en een moderne snit.  Deze laskleding is slijtvast, comfortabel en ergonomisch. Proflex4 Essence biedt optimale bescherming voor standaardlaswerkzaamheden in klasse 1. Het materiaal heeft een goede vochtregulatie, is comfortabel om te dragen en is duurzaam. De collectie heeft een uitstekend draagcomfort dankzij de toevoeging van viscose en modacryl, perfect gecombineerd met de hoogste beschermingsvereisten en robuustheid.

Extreme laswerkzaamheden

Pure Welding 2 is dankzij de speciale constructie licht en comfortabel om te dragen, zelfs tijdens extreme laswerkzaamheden. Lichte stof aan de achterkant en module-verstevigingen gemaakt van hightech materiaal in de zwaar belaste gebieden beschermen de drager te allen tijde. Pure Welding 2 biedt een optimale bescherming tegen lassen klasse 2 vooral in gesloten ruimtes.
Delta Welding 2, een eenkleurige collectie met rode accenten, zorgt voor uitstekende bescherming tijdens zware laswerkzaamheden of bij het werken met vloeibaar metaal.

De stof (een mengeling van katoen en polyamide) vormt een stevige maar zachte laag die de drager beschermt tegen verschillende thermische risico’s, zoals vlammen, (stralings)hitte en metaalspatten  (≥ 25 metaalspatten). De Alpha Welding collectie combineert essentiële bescherming met werkcomfort en beschermt de dragers in omgevingen met hoge temperaturen. Deze eenkleurige collectie beschermt tegen convectie- en stralingswarmte en in minder gevaarlijke lassituaties (≥ 15 metaalspatten).

Onderhoud en controle

De veiligheidskleding wordt niet alleen professioneel onderhouden in de wasserijen van CWS Workwear, maar vooral ook nauwkeurig gecontroleerd. Indien mogelijk worden beschadigde plekken op het kledingstuk gerepareerd. Komen de beschermende eigenschappen in gevaar dan wordt het kledingstuk automatisch vervangen.

CWS Workwear
Stand E109

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

MetavakNieuws

Slim leren, slim produceren en slim verdienen

01-10 Het is voor het eerst dat de vakbeurs METAVAK de handen ineen slaat met…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X