Bescherming tegen chemicaliën

0

De chemische beschermende kleding Dynamic Elements is het nieuwste lid van de Mewa Dy-namic-familie. De moderne werkjassen, -broeken en tuinbroeken zijn nu verkrijgbaar in antraciet, marineblauw of malachiet/antraciet.

Zijdelingse elastische inzetstukken in de bretelbroek zorgen voor mobiliteit en draagcomfort. De reflecterende elementen ondersteunen de sportieve pas-vorm. De drukknopen en ritssluitingen zitten verborgen en garanderen de veiligheid die in de branche vereist wordt. De kledij met certificeringen EN 1149-3 en -5 (veiligheidskleding – elektrostatische eigenschappen) en EN 13034 type 6 (bescherming tegen vloeibare chemicaliën) beschermt de kleding van werknemers in de chemische industrie, bij galvanische processen en voor de handel in chemische producten: de antistatische eigenschappen voorkomen het ontstaan van vonken en doordat de kleding geïmpregneerd is, kunnen spatten van zuren en andere chemicaliën niet indringen tot op de huid.

Mewa Dynamic Elements is beschikbaar bij Mewa Textil-Management. Na gebruik worden de kledingstukken opgehaald, geleverd en vervangen in geval van schade. Speciale wasprocessen zorgen ervoor dat de beschermende functies behouden blijven. Een uiterst dunne, vloeistofafstotende fluorcarbonfilm beschermt tegen chemicaliën. Door mechanische invloeden kan die echter beschadigd zijn. Tijdens de laatste spoelbeurt wordt een speciale chemische stof toegevoegd, waarna de kleding gedroogd wordt aan temperaturen van 130 tot 140°C.