Blauw laserlicht laat zich niet verstoren

0

SafanDarley toont een van de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, de E-Brake Ultra 130T 3100 met E-Bend L Blue hoekmeetsysteem.

De E-Brake Ultra, geïntroduceerd in 2016, beschikt over een nieuw design en is standaard voorzien van CNC bombering en een dubbel beeldscherm. Optioneel kan deze kantpers worden uitgerust met een 3D achteraanslag en sinds kort is ook het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem beschikbaar voor de E-Brake Ultra.

Het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem maakt gebruik van twee blauwe laser-sensoren, aan weerszijden van de tafel. De nieuwe blauwe laser-sensoren bieden een belangrijk voordeel ten opzichte van de gebruikelijke rode. Rood laserlicht heeft een bijna identieke golflengte als natuurlijk licht waardoor de meting nagenoeg altijd onderhevig is aan ruis. Het blauwe lichtspectrum van de E-Bend L Blue is veel beter te onderscheiden van natuurlijk licht, zodat reflecties en zonlicht de meting niet verstoren.

EC40 Smart software
Ook is het mogelijk om de E-Brake Ultra uit te breiden met EC40 Smart software. De EC40 Smart heeft naast de functionaliteiten van de EC20 besturing de mogelijkheid om op een mobiel device 3D modellen in te lezen, te ontvouwen en een buigsimulatie uit te voeren. Door het systeem te ‘docken’ met de machinebesturing wordt data gesynchroniseerd en  kan het opgeroepen worden in de EC20 software. Op deze wijze kan er dus zowel bij de machine als op elke andere locatie geprogrammeerd worden.

SafanDarley, stand 215