BMN opent eerste technische groothandel in ijzerwaren

0

BMN, met tachtig vestigingen marktleider in bouwmaterialen in Nederland, opent  haar eerste technische groothandel.  Dat gebeurt in Den Helder, waar BMN IJzerwaren pal naast de bestaande vestiging van BMN Bouwmaterialen komt.

 

Professionals uit de bouw, industrie en offshore vinden er alles op het gebied van hang- en sluitwerk, hand- en elektrisch gereedschap, bevestigingsmiddelen, lijmen en kitten, elektra en verlichting, werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en klim- en steigermateriaal.

In de Helderse vestiging van BMN Bouwmaterialen ligt al een klein assortiment ijzerwaren. “In de ijzerwaren vestiging wordt het aanbod sterk uitgebreid met de bekendste A-merken en ons eigen private label in een nieuw pand op ruim vierhonderd vierkante meter winkeloppervlakte, met een ruim magazijn van driehonderd vierkante meter”, zegt Category Manager Max Nieboer.

IJzerwarenhandel 2.0
Vestigingsmanager Frans Buskoop verwacht veel van de nieuwe ijzerwarenformule. “De directie heeft veel vertrouwen in ons getoond door de eerste vestiging juist in Den Helder te willen openen. De vooruitzichten zijn hier buitengewoon goed. Tachtig procent van de klanten van BMN Bouwmaterialen heeft aangegeven ook zijn ijzerwaren bij ons af te willen nemen. De locatie, op zo’n 30 meter van BMN Bouwmaterialen, is dan ook een schot in de roos. We hebben een frisse, herkenbare formule gecreëerd waarbij het doen van aankopen heel gemakkelijk en laagdrempelig is. De nieuwe winkel heeft door zijn ruimtelijkheid en moderne uitstraling niets weg van de traditionele ijzerwarenhandel. Wij zeggen: dit is de ijzerwarenhandel 2.0.”

De vestiging in Den Helder is geopend vanaf maandag 4 februari. Op 9 april staat de officiële en feestelijke opening gepland.