Brainport zet zich op de kaart via PSV

0

PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV. Zij gaan samenwerken op het snijvlak van innovatie, vitaliteit, entertainment en talentontwikkeling en -werving. De partijen hebben de ambitie om samen de regio nóg prominenter op de kaart te zetten.

Namens de partijen vertelt Henk Valk, CEO Philips Benelux, over het partnership: “Alle bedrijven in de regio bouwen mee aan het merk Brainport Eindhoven als innovatieve top-technologieregio van wereldformaat. We delen daarbij één grote uitdaging: het aantrekken en behouden van talent. Daarnaast willen we investeren in het vestigingsklimaat en de gezondheid van inwoners, zodat we de nationale en internationale aantrekkingskracht van de regio kunnen versterken. Door onze krachten te bundelen staan we internationaal sterker.”

“PSV is meer dan voetbal. PSV verbindt”, vervolgt Henk Valk. “De club zit in de harten van heel veel mensen in de regio, in Nederland en over de hele wereld. Philips, ASML, High Tech Campus, Jumbo en VDL floreren en behoren inmiddels tot de top in hun vakgebied. We halen onze inspiratie uit een gezamenlijk verleden en samen maken we de toekomst. Door middel van deze innovatieve samenwerking kunnen we dat aan een nog breder publiek laten zien.” In de voorbije maanden zijn er projecten ontwikkeld die kracht van het nieuwe partnership onderstrepen. Zo heeft PSV een vitaliteitsprogramma onder naam van PSV+, waarvan medewerkers van ASML gebruikmaken. Met Jumbo wordt samengewerkt in het Foodcoach programma. Philips en PSV vinden elkaar op de domeinen gezondheid, innovatie en sport. Onder andere het nieuw te bouwen sports performance center op De Herdgang brengt deze ambitie tot uiting. Ook zal PSV ingezet worden als publiekstrekker op een internationale podia om zo de aandacht op de kansen voor talent en bedrijven in de Brainport Regio te vergroten.