B&S versterkt zich met plaatsgenoot

B&S Technology neemt plaatsgenoot en collega de Tilburgse Machinefabriek (TMF) over.

De deal is rond! Jeroen van Nunen (links) neemt met zijn bedrijf B&S Technology plaatsgenoot TMF van Wiek Vriends over.

B&S Technology is een ketenpartner voor precisieonderdelen, productsamenstellingen, stempels en matrijzen. Het Tilburgse bedrijf heeft alle technieken en disciplines in huis om klanten te ondersteunen vanaf de allereerste ontwikkeling van hun componenten tot en met het onderhoud van hun tools. Veel van wat B&S Technology doet vraagt om maatwerk. Bedoeld voor specifieke toepassingen en gemaakt in een schone omgeving gaat het bedrijf daarin tot op de micron nauwkeurig.

Geen opvolging

TMF mechanical parts & assemblies realiseert fijnmechanische componenten, (sub)assemblages, speciaal machines en apparaten op maat. De klanten in binnen- en buitenland zijn bedrijven onder andere in de automotive, halfgeleider, elektronica, glas, connector, verpakking, grafische, logistiek industrie. Al 76 jaar ontzorgt TMF zijn relaties met opdrachten van fijnmechanische componenten, modules en speciaal machines. “Ik ben sinds 1986 verbonden aan dit mooie familiebedrijf, waarvan ruim 32 jaar als DGA”, zegt Wiek Vrinds, directeur-eigenaar Tilburgse Machinefabriek. “Binnen mijn gezin/familie is er geen bedrijfsopvolging. Om de continuïteit van TMF voor de medewerkers en klanten te waarborgen, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar. Door de jarenlange samenwerking met B&S en met onze zelfde eigenschappen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, ben ik van mening dat door deze overname de voortzetting van TMF in goede handen is.”

Logische stap

Jeroen van Nunen, directeur-eigenaar van B&S Technology noemt de overname van TMF een logische stap voor zijn bedrijf in haar groeiproces en het aankomende 75-jarige bestaan. “De markt vraagt om capaciteitsverbreding en tegelijkertijd ook om productieflexibiliteit.TMF, met haar machinepark en specialisten, is als flexibele productie cel complementair aan het bestaande brede B&S productie platform. Gebaseerd op een jarenlange samenwerking tussen onze bedrijven, waarbij kwaliteit en productie flexibiliteit voorop staan, ben ik ervan overtuigd dat beide bedrijfsculturen en kwaliteitsdenken naadloos op elkaar zullen aansluiten.Met deze overname versterken we onze slagkracht om zo de klanten en partners nog beter te kunnen ontzorgen.”

Wiek Vriends zal het komende jaar deeltijds verbonden blijven aan TMF als werkvoorbereider en sparring-partner voor de B&S directie om een soepele overgang te waarborgen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

B&S anticipeert met nieuwe draadvonkmachine op groeiende 3D-printmarkt

04-04 Het aantal stempel-, matrijzen- en gereedschapsmakers in regio Tilburg is de afgelopen decennia sterk…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV