CK graafwerktuigen bij Beco

0

C. Klein International en Beco zijn een samenwerking aangegaan met betrekking tot de engineering, productie en verkoop van de CK graafwerktuigen voor machines met een bedrijfsgewicht boven 10 ton. Beco heeft de exclusieve rechten gekregen om deze   graafwerktuigen te produceren en wereldwijd te verkopen.

Het oorspronkelijke bedrijf van Kees Klein, C. Klein Graafwerktuigen in Rotterdam, heeft tot en met november 2015 de CK graafwerktuigen in eigen beheer ontwikkeld, verkocht en geproduceerd. Het bedrijf, specialist in laadbakken, bonusbakken en overige uitrustingstukken voor grote wielladers en rotsdieplepels voor grote graafmachines, kent een lange historie en heeft een goede naam opgebouwd in de wereld van op- en overslag van bulkgoederen.

De CK graafwerktuigen onderscheiden zich in ontwerp, materiaal en de wijze waarop ze worden geproduceerd. Kenmerkend zijn de hoge vullingsgraad, het lage brandstofgebruik bij het vullen, de bedrijfszekerheid, lange levensduur en veiligheid. In 2014 zijn de New Generation CK graafwerktuigen op de markt gebracht waarin deze kenmerken nog beter tot uitdrukking komen.

In de samenwerking worden de krachten op het gebied van engineering, productie en verkoop gebundeld. Kees en Leon Klein leggen zich in deze samenwerking toe op de engineering terwijl Beco de verkoop en productie voor haar rekening neemt. “Met deze samenwerking heb ik mijn wens om hoogwaardige en onderscheidende graafwerktuigen te ontwikkelen en het merk CK voort te zetten ingevuld. Beco past qua mentaliteit en kwaliteitsbesef goed bij ons”, aldus Kees Klein.

“Voor ons is het segment van op- en overslag van bulkgoederen een belangrijke sector. Wij leveren hier naast uitrustingstukken voor graafmachines en wielladers ook hydraulische en mechanische grijpers. Met deze samenwerking zijn wij in staat synergievoordelen en meerwaarde voor de klant te creëren”, aldus Henk van Vuren, algemeen directeur van Beco.

Ook voor reparatie en revisie van de betreffende CK graafwerktuigen kan de klant terecht bij Beco, dat hiertoe de beschikking heeft over de noodzakelijke technische (materiaal)specificaties en tekeningen. Door de samenwerking met Kees Klein is de klant verzekerd dat de revisie conform het originele ontwerp en materiaalspecificaties wordt uitgevoerd en de betreffende bak zijn oorspronkelijke eigenschappen behoudt.