Climate Partner bevestigt geringere milieu-impact Mewatex poetsdoeken

De herbruikbare poetsdoeken van Mewa hebben een lagere milieu-impact dan wegwerpdoeken. Het grootste verschil zit in het water- en energieverbruik en de bijbehorende uitstoot van CO2.

Mewa richt zich bij het wassen van zijn producten op het behoud van hulpbronnen. De poetsdoeken kunnen tot 50 maal worden gewassen en hergebruikt.

Een en ander blijkt uit een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in klimaatneutraliteit, op basis van een vergelijkende studie.

Testen CO2-uitstoot

Climate Partner biedt bedrijven oplossingen voor klimaatbescherming: van CO2-voetafdruk- en klimaatbeschermingsstrategieën tot klimaatneutrale producten die worden ondersteund door internationale CO2-compensatieprojecten. Climate Partner was daarom ook verantwoordelijk voor het testen van de CO2-uitstoot bij de productie van een herbruikbare poetsdoek van Mewatex en een wegwerpdoek gemaakt van cellulose.

Water- en energieverbruik

Het volgende overzicht toont een belangrijk deel van de ecologische voetafdruk van de herbruikbare poetsdoek van Mewatex, gebaseerd op een gemiddeld gebruik van 25 keer in vergelijking met twee soorten cellulose wegwerpdoeken. In totaal kan de Mewatex-poetsdoek tot 50 keer worden hergebruikt. Het verschil in waterverbruik bij de productie van een Mewatex-poetsdoek bedraagt 4.538 liter tegenover 188.500 liter voor een doek van 100% cellulose. Een ander groot verschil is het energieverbruik: de Mewatex-poetsdoek verbruikt 35% van wat een wegwerpdoek verbruikt, namelijk respectievelijk 31 en 87 kWh.

Uitstoot broeikasgassen

Ook wat betreft de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van de twee schoonmaakoplossingen, is de ecobalans in het voordeel van de herbruikbare poetsdoeken: 11,9 kg CO2 voor Mewatex en 33,3 kg  voor de wegwerpdoekjes, wat betekent dat de Mewa-poetsdoek bijna drie keer minder impact heeft op het milieu.

Tot slot dient te worden gewezen op de hoeveelheid gebruikte stof, waarbij het verschil meer dan opmerkelijk is: voor de productie van een cellulose doek is 25,5 kg nodig, terwijl 0,5 kg voldoende is voor de productie van een MEWATEX-poetsdoek.

Alle variabelen werden berekend op basis van de verwijdering van één kilo vuil met de geteste producten en het 25 keer gebruiken van de Mewa-poetsdoek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Mewa-merkencatalogus voor arbeidsveiligheid 2022/23

24-10 Het assortiment omvat een ruime keuze aan veiligheidsartikelen voor elke bedrijfstak en elke werksituatie.…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

MEWA werkkleding: Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

16-05 Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de eisen van de werkomgeving…

Toeleveren

Beschermende kleding moet veilig zijn én blijven

11-05 Bovendien moeten de wasprocessen een hoog hygiëneniveau waarborgen – een belangrijk detail, vooral tijdens…

Toeleveren

Mewa Peak collectie is duurzaam en functioneel

03-11 De Peak-collectie dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken…

Toeleveren

Vrachtwagen op waterstof haalt en brengt MEWA poetsdoeken

26-05 MEWA engageert zich als Europese verstrekker van textieldiensten al 113 jaar voor hergebruik en…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen