Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

Zuiver doorzagen met een zaagdiepte van maximaal 57 mm of een materiaaldikte van 24 mm is mogelijk met de nieuwe accu-handcirkelzaag F-IRON Cut 57 AS van FEIN.

Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

De nieuwe F-IRON Cut 57 AS schittert door het lichte gewicht, de compactheid en kracht. Een 50 procent hogere materiaalafname dan de concurrentie is gegarandeerd door de combinatie van borstelloze motor, ProCORE-accu en het optimaal afgestemde zaagblad. Bovendien weegt de F-IRON Cut 57 AS zelf slechts 3 kilogram. Dankzij de ProCORE-accu kan de F-IRON Cut 57 AS bovendien met slechts één acculading 30 meter aanpakken.

Diverse profielen

Met de nieuwe accu-handcirkelzaag van FEIN zijn zowel lange en nauwkeurige zaagsnedes in metaal als een grote zaagdiepte van maximaal 57 mm geen probleem. Door de individuele toerentalaanpassing kunnen verschillende materialen als staal en roestvrij staal, maar ook diverse profielen worden bewerkt. De robuuste constructie van persgietaluminium beschermt de machine tegen oververhitting. Daarnaast vangt het hittebestendige spanenopvangreservoir tot wel 80 procent van de rondvliegende hete spanen op en biedt extra veiligheid. De nieuwe zaagbladen zijn perfect afgestemd op de handcirkelzaag en bieden minder slijtage bij een hogere zaagkracht. Er zijn zaagbladen in de varianten staal, roestvrij staal en andere non-ferrometalen zoals bijvoorbeeld aluminium.

Grof en nauwkeurig zagen

De reciprozaag ASAS 18-21 K AS is een allrounder. Deze kan zowel metaal en kunststof als hout, samengestelde houtmaterialen en isolatiematerialen aan en dat ook daar waar bochtenwerk nodig is en op moeilijk toegankelijke plekken. De machine beschikt over een krachtige motor, die een hoge bewerkingssnelheid en maximaal vermogen garandeert. Ook de ergonomie staat centraal: door gereduceerde trillingen en de gasgeefschakelaar, waarmee de toerentalinstelling met slechts één vingerbeweging kan worden veranderd, verloopt het zagen aangenaam en probleemloos. Door het SDS-systeem kunnen zaagbladen bovendien snel en zonder gereedschap worden gewisseld.

Bandzaag

Met de bandzaag ABAS 18-63 AS is ook het werken met weinig vrije bewegingsruimte geen probleem. Doordat de zaagbladen zonder gereedschap kunnen worden gewisseld is de bewerking van alle metalen mogelijk. De zaagbladloop zonder trillingen en de verlichting van het werkgebied met een led maken nauwkeurige zaagresultaten mogelijk. In één zaagbeweging kan er afgezaagd en verstek gezaagd worden. Het ergonomische design zorgt dankzij een compact formaat en een comfortabele bediening met twee handen voor aangenaam werken.

De bandzaag ABAS 18-63 AS is ook geschikt voor nauwkeurig zagen bij kleine werkstukken.

De bandzaag ABAS 18-63 AS is ook geschikt voor nauwkeurig zagen bij kleine werkstukken.

Krachtpatser

De afkortzaag voor metaal MKAS 355 staat voor precisie, veiligheid en 100% FEIN-kwaliteit. Met de bijpassende zaagbladen is deze veelzijdig inzetbaar en perfect geschikt voor stationair zagen van metaal. Met de bijpassende zaagbladen is de MKAS 355 geschikt voor materialen als bouwstaal, roestvrij staal of NF-metalen. Ook massieve materialen kunnen snel en nauwkeurig worden doorgezaagd. Een maximale bewerkingssnelheid is mogelijk en dat zonder dat er veel hoeft te worden nabewerkt. Door de exacte hoekinstelling voor 0-45°-verstekzaagsnedes kan elke schuinte worden gezaagd. Doordat de MKAS ook met één hand kan worden bediend, is de machine eenvoudig te leiden en te bedienen. Door het juiste zaagblad kunnen hitteontwikkeling en rondvliegende vonken worden vermeden. FEIN biedt voor elk materiaal het bijpassende zaagblad en garandeert met het nieuwe FEIN roestvrijstalen zaagblad zagen zonder bramen en dat bij een lange levensduur.

AMPShare 18V accusysteem

Eén interface, vele mogelijkheden: steeds meer FEIN producten kunnen nu zowel werken met AMPShare als met Bosch Professional 18V accu’s vanaf 2008. Door moderne celtechnologie en intelligent accumanagement bereiken de accu’s 87 procent meer vermogen dan conventionele accu’s en hebben bovendien door de superieure warmte-afvoer een 135 procent langere levensduur dan standaardaccu’s. Dat betekent: kortere oplaadtijden, meer vermogen en minder verschillende accu’s en opladers – voor een beter overzicht en meer netheid op de gebruikslocatie.

FEIN is volgende maand exposant op de TechniShow (hal 9, stand D100).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV