Compacte desktopmachines voor iedere werkplaats

Widenhorn staat vooral bekend om de innovatieve gebruiksvriendelijke software voor plaatbewerking. Meer dan duizend licenties draaien bij honderden bedrijven en optimaliseren honderden CNC-machines in de plaatverwerkende industrie.

Dinant Heezen, de vijfde generatie binnen familiebedrijf Widenhorn, demonstreert een lasersysteem van Universal Laser Systems.

Sinds de oprichting in 1919 werden gereedschappen en machines geleverd aan de metaalindustrie. Wat begon met simpele hamers en schroevendraaiers ontwikkelde zich naar zetbanken, flens- en boormachines. Begin jaren ‘90 verdwenen de machines en specialiseerde Widenhorn zich op software. Deze specialisatie was uiteindelijk maar tijdelijk. Want toen het familiebedrijf benaderd werd door Universal Laser Systems uit Amerika voor een dealerschap voor de hoogwaardige en industriële lasersystemen, bleek dat een ideale aanvulling.

Lasersystemen

De lasersystemen bleken ook een mooie aanvulling voor de huidige klanten van Widenhorn. In de huidige tijd worden steeds meer producten van verschillende materialen gemaakt en ook nog eens gepersonaliseerd.

Veel metaalbedrijven besteden alles wat niet metaal is uit. Met een lasersysteem van Widenhorn, konden ze dat ook intern doen, waarbij de levertijd enorm verkort werd. Metalen kunnen worden voorzien van markeringen, bijvoorbeeld QR- of barcodes voor productherkenning. Daarnaast kunnen materialen als rubber, kunststoffen, hout, papier en textiel zeer nauwkeurig worden gesneden.

Naast metaalbedrijven worden de machines ook veel toegepast in Fablabs, R&D en makershops. Niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de gebruiksvriendelijkheid en de robuuste bouw, kan met een kleine instructie iedereen van jong tot oud met de machine werken.

Inmiddels heeft Widenhorn tientallen systemen mogen leveren en servicen in hele diverse marktsegmenten en van kleine maakbedrijven, scholen, grote organisaties tot multinationals, waaronder de Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Nieuw Veste en de NATO.

Live in actie

Begin dit jaar is deze inmiddels aparte afdeling binnen Widenhorn onder de verantwoording gekomen van Dinant Heezen. Deze inmiddels vijfde generatie binnen het familiebedrijf is enkele jaren geleden gestart met onderhoud en leveren van de machines, maar adviseert nu ook bedrijven, geeft demonstraties en regelt alles van verkoop tot transport.

Hiermee heeft deze tak een enorme boost gekregen. Op de stand van de METAVAK kunnen bezoekers een van de desktop systemen live in actie zien voor het markeren en graveren van geanodiseerd aluminium.

Nieuw in het assortiment van Widenhorn is een desktop watersnijmachine. Deze wordt geleverd met eenvoudige software om een DXF in te lezen.

Nieuw in het assortiment van Widenhorn is een desktop watersnijmachine. Deze wordt geleverd met eenvoudige software om een DXF in te lezen.

Desktop Watersnijmachine

Nieuw in het assortiment is een desktop watersnijmachine. Veel industriële bedrijven die niet veel eigen machines hebben, besteden veel uit. Omdat gelukkig iedereen het druk heeft, lopen de levertijden op. Grote machines zijn vaak niet rendabel, omdat er relatief maar weinig producten nodig zijn.

Deze compacte watersnijmachine is dan een ideale uitkomst om zelf in huis metalen te produceren. De machine wordt geleverd met eenvoudige software om een DXF in te lezen. Aan de hand van de materialen database kiest de gebruiker het materiaal en de dikte, waarbij de software vervolgens de snelheden zelf regelt. Deze machine is niet alleen ideaal voor maakbedrijven, maar door de compacte bouw, waarbij de machine op ieder bureau gezet kan worden, kan deze werkelijk overal worden toegepast.

Tijdens de METAVAK hoopt Widenhorn de machine voor het eerst live te kunnen laten zien aan het grote publiek.

Widenhorn
Stand B121

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X