Construsoft onthult nieuwe functionaliteiten Tekla Structures 2020

0

Construsoft heeft Tekla Structures 2020 beschikbaar gemaakt. Een belangrijke verbetering in de 3D-modelleersoftware voor de beton-, staal- en houtbouw is de uitwisseling met Trimble Connect. Ook zijn verbeteringen doorgevoerd bij het maken van vrijgevormde platen, waarbij meer complexere vormen kunnen worden gemodelleerd en tevens kunnen de plaatuitslagen worden gemaakt.

De nieuwe versie van Tekla Structures van Construsoft heeft zo diverse functionaliteitsverbeteringen zodat gebruikers nog makkelijker en efficiënter kunnen werken. Heel opvallend is dat het rood van Tekla Structures niet meer in het logo zit. De herkenbare kleur heeft plaatsgemaakt voor het blauw van Trimble. Dit is een visuele bevestiging van de groeiende integratie tussen Tekla Structures en de softwareoplossingen uit het portfolio van Trimble.

Tekla Structures 2020 heeft dus diverse verbeteringen in de uitwisseling en integratie met Trimble Connect. Het is nu mogelijk om een nieuw Tekla Structures-model direct aan een Trimble Connect-project te koppelen. Dit kan ook later eenvoudig worden gedaan via het menu. Deze versie van Tekla Structures bevat bovendien een aantal nieuwe knoppen in het lint waarmee sneller en gemakkelijker toegang kan worden verkregen tot Trimble Connect.

Bij het gebruik van puntenwolken is het zijvenster in Tekla Structures vernieuwd en is het nu mogelijk om puntenwolken roteren, verschalen en verplaatsen. Ook is de weergave van puntenwolken verbeterd en kan de grootte en dichtheid van de punten worden aangepast. Er is tevens een nieuwe optie beschikbaar om clashes met puntenwolken te visualiseren.

Diverse componenten, tools en plug-ins in de Model- en Tekening Editor zijn verbeterd en uitgebreid. Zo beschikken gebruikers nu over een nieuwe plug-in om complexe krommen te modelleren. Tevens bevat de 2020-versie een nieuwe gebruikersinterface voor de stavendatabase waarin wapeningsstaven toegevoegd, gewijzigd en verwijderd kunnen worden.

Dankzij diverse snelheidsverbeteringen kunnen tekeningen sneller worden geopend en bewerkt. Hierdoor is het nu mogelijk om tekeningobjecten en aanzichten nog sneller te verschuiven, in- en uit te zoomen en is het snappen verbeterd. Op het gebied van tekeningen bestaat nu ook de optie om tekeningaanzichten van geselecteerde tekeningen in modelvensters weer te geven, zodat zichtbaar is waar het tekeningaanzicht zich in het 3D-model bevindt, wat de richting is van het aanzicht en hoe groot het aanzicht is. In het aanzicht van het model kunnen nu bovendien allerlei wijzigingen worden doorgevoerd die vervolgens automatisch in het tekeningaanzicht worden doorgevoerd.

Verder is het maken van diverse maatlijnlabels voor wapeningsstaafgroepen vereenvoudigd zodat hiervoor nu slechts één commando bestaat. Ten slotte beschikt Tekla Structures 2020 voor templates in tekeningen over een nieuwe Opmaakeditor waarmee tekeningopmaken eenvoudig kunnen worden aangepast, waarbij alle wijzigingen realtime worden weergeven.