Cursus RVS Basis start op 12 november

0

RVS Basis is dé cursus om uw kennis van roestvast staal te vergroten en de laatste inzichten op te doen. Na afloop kent u de ins en outs van roestvast staal en de toepassingen en kunt u deze vertalen naar uw klanten en eigen organisatie. Daarmee wordt u een nog deskundiger gesprekspartner voor collega’s en klanten.

Inhoud van de cursus
Diverse aspecten van de hele ketenkolom komen aan de orde. Van ontwerp tot materiaalkeuze en van productie tot onderhoud. De te behandelen onderwerpen zijn:

  • Wat is roestvast staal?
  • Soorten roestvast staal en hun eigenschappen
  • Producten en toepassingen
  • Normen en certificering
  • Corrosie en materiaalgedrag
  • Lassen, bewerken en oppervlaktebehandeling
  • Beproeving en onderzoek
  • Transport, handling en opslag

De lesstof en de praktische toepassing ervan worden zoveel mogelijk verduidelijkt met diverse voorbeelden uit de praktijk, bij voorkeur uw eigen praktijk.

Voor wie?
Door de brede inhoud is deze cursus interessant voor zowel beginnende als ervaren medewerkers uit de gehele RVS-keten. Enige technische kennis is handig, maar zeker niet noodzakelijk.

Functies: bijvoorbeeld inkopers, verkopers, engineers, werkvoorbereiders, productieleiders, medewerkers in de productie, kwaliteitszorg, service & onderhoud en binnendienst.

Type bedrijven: bijvoorbeeld industriële eindgebruikers, RVS-handelsbedrijven, apparatenbouwers of andere maakbedrijven en serviceverleners (bijvoorbeeld oppervlaktebehandeling, installatie, advies)

Docent Ko Buijs
De cursus RVS Basis wordt geleid door de gerenommeerde en ervaren adviseur Ko Buijs.
Zijn enthousiasme over het vak en oneindig veel voorbeelden uit de praktijk, maken hem een plezierig en deskundig docent.

Examen
De cursus wordt afgesloten met een examen. Indien dit succesvol wordt afgelegd, ontvangen cursisten het diploma ‘RVS Basis’. Hiermee wordt u in de branche erkend als RVS-deskundige.

Subsidiemogelijkheden
De cursuskosten kunnen (voor 50% tot 100%) worden vergoed door het OOM, A+O of andere opleidingsfondsen. Voor de voorwaarden kunt u kijken op www.oom.nl of www.ao-metalektro.nl.

Cursusdata & locatie
Deze cursus wordt gegeven in 4 dagdelen op 12 en 26 november en 3 en 10 december 2019 in Houten (Utrecht).


Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leo Middel (06-41247222) of even kijken op onze website.

Door de brede inhoud is deze cursus interessant voor zowel beginnende als ervaren medewerkers uit de gehele RVS-keten.