De afhankelijkheid van veren in machines

Machines maken ons leven makkelijker en verlichten ons werk op een dagelijkse basis. Deze machines hebben vaak een repeterende werking waarbij veerkracht onmisbaar is.

Industrie en machinebouw is een grote afzetmarkt als het aankomt op veren en draadproducten

Veren spelen dan ook een belangrijk onderdeel in machines ter stabilisatie, voor matrijzen of ter ondersteuning van de veiligheidsmechanieken.

Voorkom het stilvallen van machines

De kunst van een machine is; het moet altijd doorgaan. Het is voor bedrijven dan ook essentieel om stilstand te voorkomen. Hier ondersteunen technische veren geleverd door snelle toeleveranciers bij. Machines zijn te vinden in allerlei industrieën. Denk aan: verpakkingslijnen, bakkerijlijnen en slachtlijnen. Binnen deze lijnen worden onder andere drukveren, trekveren en torsieveren toegepast.

De juiste productietechniek van veren

Veel druk- trek en torsieveren zijn op basis van standaardmaatvoering gemaakt. Echter kan het voorkomen dat machines in jouw organisatie een specifieke uitvoering van een veer nodig heeft. Deze maatwerk producten hangen samen met de specifieke eisen van jouw machine, de applicatie, de veerconfiguratie, chemische samenstelling, omvormingsgraad, ductiliteit van de draad en tot slot oppervlakte en warmtebehandelingen.

Een voorbeeld van zo’n oppervlaktebehandeling is kogelstralen. Het doel van kogelstralen is om de mechanische eigenschappen van de veren te verbeteren. Als veren dynamisch belast worden dan zorgt deze oppervlaktespanning ervoor dat de eigenschappen van materiaal niet volledig benut worden. Als veren gekogelstraald worden, dan wordt de vermoeiingsweerstand verbeterd en neemt hiermee de oppervlaktehardheid toe.

Machinebouw als industrie

Industrie en machinebouw is een grote afzetmarkt als het aankomt op veren en draadproducten. Naast al genoemde type bedrijven zijn machines ook niet weg te denken binnen de elektrotechniek, filtratietechniek, kunststofverwerking, metaalbewerking, interieurbouw en meubelindustrie. Door de juiste veer- en bladproducten in de juiste materialen en onder de juiste oppervlaktebehandelingen toe te passen binnen de machinebouw is er aansluiting met uw applicatie. Vallen machines niet stil en blijft de productie draaien. Zoals het hoort!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

DICTATOR start nieuwbouw

09-12 Op 7 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van DICTATOR Productie.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?