De Perfecte Heftruck

0

Linde heeft een speciale editie van de Roadster ontwikkeld: de Perfecte Heftruck. De Linde Roadster is een elektrische heftruck die vrijwel ongehinderd zicht geeft op de lading en de omgeving. Dit is mogelijk dankzij de unieke constructie van de truck, zonder A-stijl en met een panoramadak van versterkt glas.

Bij de Perfecte Heftruck maken de eigenschappen van de truck het verschil. Ze combineren hoogwaardige technologie met extra assistentiesystemen en toebehoren en met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen van Linde. De truck beschikt onder meer over de Linde TruckSpot, LED-stripes, een geïntegreerd positiesysteem voor de vork (IZVG), de Linde Safety Pilot, CS20-banden, een dak van versterkt glas en een lithium-ion-batterij. De Perfect Truck is volgens Linde echter meer dan de som der delen. Hij beschikt over beproefde technologie en over goed afgestemde features waarin alle doelstellingen van de heftruckproducent terugkomen: maximale zichtbaarheid, veiligheid en productiviteit.

Panoramadak
Dankzij het unieke design biedt de Perfecte Heftruck een vrijwel ongehinderd zicht op het werkgebied, de lading en de omgeving. Dit komt doordat het cabinedak recht boven de kantelcilinder is verbonden met de hefmast. Er zijn dus geen A-lijsten meer en dat zorgt voor een ongehinderd panoramazicht. En met het oog op een optimale zichtbaarheid heeft de Roadster nog een unieke eigenschap: een groot panoramadak van versterkt glas. Een innovatie in het ontwerp van heftrucks waarmee de bestuurder vrij zicht heeft op wat erboven zijn of haar hoofd gebeurt. De Linde Safety Pilot zorgt voor extra veiligheid aan boord. Dit assistentiesysteem helpt de bestuurder om bedien- en stuurfouten te voorkomen. De onderhoudsvrije Li-ION-technologie is zuinig en emissie-vrij. De batterij kan tussentijds snel worden opgeladen en daardoor zijn er geen tijdrovende batterijwissels meer nodig. De LED-stripes op de mast en de achterkant van de truck zorgen voor beter zicht en meer veiligheid. De tweekleurige lichtstrips verlichten de werkomgeving gelijkmatig en in een brede omtrek. Zo kan er overal veilig, nauwkeurig en productief worden gewerkt. TruckSpot is een optisch waarschuwingssysteem dat aangeeft dat een heftruck achteruitrijdt. Hiervoor wordt er achter de truck een groot waarschuwingssymbool geprojecteerd op de vloer. De rode driehoek met een heftrucksymbool wordt wereldwijd begrepen en is zo een duidelijke gevarenaanduiding. Bij het achteruitrijden projecteert de truck dit waarschuwingssymbool op de vloer. IZVG VIEW, het geïntegreerde positiesysteem voor de vork, geeft een beter zicht op de lading en de omgeving. De Perfecte Heftruck is uitgerust met CS20-banden van Continental. Dankzij het dubbele L-profiel met dichte schouders zorgen deze voor nauwkeurig sturen en voor extreme precisie in bochten.