Demodagen Fanuc: slimme aanpak

Een slimme aanpak met de juiste machines, optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan uitzonderlijke prestaties in productiviteit en kostenefficiëntie opleveren. Dit is het centrale thema op de demodagen van Fanuc op 18 en 19 november.

Om competitief te blijven zetten industriële bedrijven en hun toeleveranciers volop in op productiviteit en kostenefficiëntie. Om hogere spaanvolumes te bereiken hoeven metaalbewerkingsbedrijven niet altijd op zoek te gaan naar grotere, duurdere en zwaardere machines. De meest doeltreffende oplossingen komen vaak van de manier waarop machines gebruikt worden. Een slimme aanpak met optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan daarbij een hogere productiviteitswinst opleveren, met een relatief beperkte investeringskost.
De compacte, flexibele Robodrill bewerkingscentra van Fanuc scoren goed in dit verhaal. Ze zijn voldoende krachtig en dynamisch om efficiënte verspaningscycli toe te passen zodat hoge volumes gerealiseerd worden. Bovendien kan de Robodrill gemakkelijk uitgerust worden met een robot voor het automatisch beladen en ontladen van werkstukken of gereedschappen. In een dergelijk opstelling kan een robot ook meerdere machines bedienen.

De mogelijkheden van flexibele automatisering worden getoond met een Fanuc robot, uitgerust met een 3D Area Sensor. Dit geïntegreerd systeem is in staat tot toepassingen als random bin picking wat extra mogelijkheden biedt voor het automatisch beladen en ontladen van werktuigmachines.
Op de Robocut machines wordt het draadvonken getoond. Naast zijn eigen specifieke toepassingen kan het draadvonken in een aantal gevallen ook een performant alternatief voor frezen zijn.
Op de demodagen op 18 en 19 november kan het publiek ervaren hoe een slimme aanpak met de juiste machine, tools en optimale verspaningscycli tot hogere volumes leidt. In het democenter van Fanuc Benelux in Mechelen (B) zullen vijf Robodrill bewerkingscentra en twee Robocut draadvonkmachines in actie te zien zijn. Daarnaast kunnen bezoekers ook deelnemen aan workshops van partners als Renishaw, Schunk, Seco Tools en Moor Filtertechniek.

Praktische info en inschrijven op www.fanuc.be/demodagen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Demo- en servicecentrum voor hoognauwkeurig meten

29-11 Technologie-ontwikkelaar en -producent Demcon gaat een joint venture aan met EMS Benelux, totaalleverancier voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen