Directeur Geert Hellings vertrekt bij Mikrocentrum

Geert Hellings stopt per 1 juli als directeur bij Mikrocentrum. “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn opvolger”, licht hij zijn besluit toe.

Onder leiding van Geert Hellings is Mikrocentrum in alle opzichten gegroeid.

Geert Hellings heeft meer dan 18 jaar leidinggegeven aan de kennis- en netwerkorganisatie voor de (Nederlandse) hightech- en maakindustrie. Sinds hij in mei 2003 als directeur aantrad, is de organisatie in alle opzichten gegroeid. “Hij heeft een gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie ingericht die op de kaart van de Nederlandse én internationale hightech industrie staat”, zegt Roel Fonville, voorzitter van het bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland. “Hij laat een organisatie achter die klaar is voor de toekomst.”

Het aantal leden van het High Tech Platform is toegenomen tot bijna 600 en meer dan 6.000 cursisten volgen jaarlijks zo’n 600 cursussen (170 cursustitels). Het aantal bezoekers van de vakbeurzen en themadagen bedroeg in 2019 ruim 19.000. En het aantal medewerkers is meer dan verdubbeld tot 50 vaste medewerkers, 150 freelance docenten en 25 overige freelance-medewerkers.

Flexibele huisvesting

Mikrocentrum heeft zich de voorbije jaren geherpositioneerd. Mede door de verhuizing naar het multifunctionele pand op De Run in Veldhoven, heeft Mikrocentrum de kennis- en netwerkrol voor de maakindustrie kunnen innoveren én aanpassen aan wat de industrie op dit vlak verlangt. De nieuwe huisvesting leent zich optimaal voor het faciliteren van de kerntaken. Zelfs in een moeilijk coronajaar, met tal van beperkingen, blijkt dat flexibel ingespeeld kan worden op de eisen voor veilige bijeenkomsten en cursussen.

Coronaperiode goed doorgekomen

De afgelopen maanden zijn benut voor het ontwikkelen van diverse online cursussen en webinars en om de organisatie klaar te maken voor een herstart van grootschaligere activiteiten. Geert Hellings: “We zijn de coronaperiode tot op heden goed doorgekomen. Als financieel gezonde organisatie hebben we de medewerkers en met hen alle expertise aan boord kunnen houden. De cursussen lopen alweer, online en sinds 1 maart ook weer fysiek. De verwachting is dat ook de evenementen vanaf de zomer weer gaan plaatsvinden.”
De verhuizing van de vakbeurzen naar een grotere accommodatie zorgt er niet alleen voor dat deze coronaproof kunnen doorgaan, maar biedt ook nieuwe groeikansen. Dat wordt versterkt door de marketing tools die Mikrocentrum de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en geïmplementeerd.

Oude vakgebied oppakken

Geert Hellings vindt 1 juli dan ook een goed en logisch moment om het stokje over te dragen. “Door Covid-19 zet ik deze stap iets later dan ik persoonlijk had gepland. Dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat we Mikrocentrum, samen met alle collega’s en onze relaties, door deze lastige coronaperiode heen hebben kunnen loodsen.” Na 1 juli krijgt de vertrekkend directeur meer tijd om onder andere zijn oude vakgebied op te pakken, technische natuurkunde.

Mikrocentrum is een wervings- en selectieprocedure opgestart voor het aantrekken van de opvolger van Geert Hellings. De benoeming zal voor de zomervakantie plaatsvinden.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Whitepaper over Artificial Intelligence

15-02 Wat is Artificial Intelligence en waarom wordt het steeds belangrijker voor de industrie? Dat…

Automatisering

Mikrocentrum in de startblokken voor veilige vakbeurzen

08-02 De veiligheid voor alle bij de vakbeurzen betrokken personen staat voor Mikrocentrum en de…

Personeel en Opleiding

André Heesterbeek ontvangt Kees Kooij Award

16-12 Mikrocentrum-docent André Heesterbeek heeft de Kees Kooij Award 2020 ontvangen. Deze prijs wordt sinds…

Verspanen

Precisiebeurs en Vakbeurs Kunststoffen geannuleerd

15-10 De Precisiebeurs en de Vakbeurs Kunststoffen gaan dit jaar niet door. Dit heeft organisator…

Automatisering

Mikrocentrum en ASML starten MBD Community

07-10 Mikrocentrum lanceert samen met ASML de MBD Meet & Learn Community. Op 13 oktober…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs Kunststoffen en Precisiebeurs verhuizen naar ruimere Brabanthallen

02-09 De vakbeurs Kunststoffen en de Precisiebeurs worden dit jaar gehouden in de Brabanthallen in…

Verbinden

Lijmen Online: 100% online event

24-06 Kenniscluster LIJMEN, een nieuw initiatief van Mikrocentrum, presenteert op 8 juli Lijmen Online. Dit…

Bedrijf en Economie

Nieuw event Mikrocentrum: Food Technology

18-05 Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology richt zich volledig op hightech innovaties binnen…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X