Doosan toont ambitie met 23 machines op EMO

De Zuid-Koreaanse machinefabrikant Doosan zal tijdens de EMO liefst 23 draai- en freesmachines presenteren. Daarmee maakt Doosan duidelijk werk van haar ambitie om wereldwijd tot de grootste machinebouwers te horen.

Doosan wil daarmee schaalvoordelen creëeren om zowel hoogwaardige machines te kunnen ontwikkelen, als hoogwaardige service te kunnen bieden en machines tegen concurrerende prijzen in de markt te kunnen zetten. Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van Doosan machines in Nederland verzorgt, zal tijdens de EMO bij Doosan de Nederlandse bezoekers ontvangen.
Het grote aantal van 23 machines is representatief voor het brede machineprogramma van Doosan. Voor ieder bewerkingsconcept biedt Doosan meerdere modellen en uitvoeringen aan, waarmee het zowel de boven- als onder- en middensegment van de markt met de best passende oplossing kan bedienen. Het ontwikkelingsprogramma voor nieuwe machines is dan ook gericht op zowel kleinere draaimachines met ruime bewerkingsmogelijkheden als de meest geavanceerde multi-tasking machines en horizontale bewerkingscentra met een groot bewerkingsbereik. Een deel van het nieuwe programma presenteerde de fabrikant al eerder tijdens haar eigen open huis (DIMF 2013) dit voorjaar.
Hierin valt vooral de nieuwe multi-tasking draai-/freesmachine SMX2500S op. Verpakt in een geheel vernieuwde machine-omkasting heeft Doosan beide bewerkingseenheden gebouwd op een nieuw, hoog stabiel machineframe, waarmee deze nieuwste generatie draai-/freesmachine ook geschikt is voor zwaardere verspanende bewerkingen. De SMX2500S heeft een draaicapaciteit van ø660 bij 1520 mm draailengte en een Y-as bereik van +/- 130 mm.
In deze range past ook de ontwikkeling van een serie horizontale bewerkingscentra, waaronder de NHP8000, NHM6300 en HP5100 II.

Daarnaast zet Doosan ook de ontwikkeling van kleinere machines voor de precisie draaibewerking van kleine componenten door. Noviteit op dat gebied is de Lynx 220LSYA, een kleine draaimachine met Y-as en uiteraard aangedreven gereedschappen. Daarmee brengt Doosan in het segment van 170 mm draaidiameter een draaimachine met Y-as op de markt.
Ook op het gebied van 5-assig bewerken komt Doosan met een kleinere machine aan de wensen van de markt tegemoet. Met een XYZ bereik van 400/435/400 mm en een opspantafel van ø200 mm is de nieuwe DNM200/5AX geschikt voor de compleetbewerking van  kleine complexe impellors, spruitstukken, et cetera.

Doosan
Hal 27, stand B39

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi biedt een kijkje in de Durma keuken

23-03 Dit keer ging de reis naar het Turkse Bursa waar de groep, bestaande uit…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

Personeel en Opleiding

Sterk werkgeversmerk trekt juiste mensen aan

23-03 MKB-maakondernemers merken dagelijks de effecten van de huidige krappe arbeidsmarkt. Belangrijk voor een bedrijf…

Materialen

Nieuwe Cambuurstadion gebouwd met duurzaam geproduceerd staal

23-03 Het nieuwe stadion wordt gebouwd door Van Wijnen Gorredijk. De bouw van een voetbalstadion…

Verspanen

Kennametal gereedschapsbibliotheek beschikbaar in Mastercam

23-03 Mastercam-ontwikkelaars hebben nauw samengewerkt met Kennametal om gebruikers in staat te stellen gegevens over…

Toeleveren

Nederlandse productiebedrijven doen het beter dan Britse collega’s

23-03 Bijna negen van de tien ondervraagde engineers (87%) voor het rapport Stand van zaken…

Plaatbewerking

Duurzaamheid troef op huisshow Trumpf

23-03 Het hightechbedrijf presenteerde diverse technologieën om materiaal, energie en snijgas te besparen. Daarnaast toonde Trumpf…

Toeleveren

Snelklembare klemringen met klemhendel

23-03 De klemringen stellen de gebruiker in staat deze te installeren, te verwijderen, of te…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen