Draadvonktechnologie opereert op grens van maakbare

Jansen Precisie Techniek (JPT) in Borculo is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van fijnmechanische onderdelen. Deze onderdelen zijn vaak niet groter dan een millimeter en moeten voldoen aan hoge maat- en oppervlaktenauwkeurigheden. Om dit te realiseren maakt het bedrijf al sinds 1981 gebruik van draadvonkmachines. De meeste recente uitbreiding behelst twee nieuwe Mitsubishi MP-1200 Connect draadvonkmachines. Deze worden onder andere ingezet voor de productie van medische instrumenten.

Jansen Precisie Techniek is gespecialiseerd in de productie van fijnmechanische componenten, waaronder instrumenten voor oogchirurgie JPT maakt gebruik van twee Mitsubishi MP-1200 Connect draadvonkmachines om bijvoorbeeld kleine pincetten en scharen te bewerken

“We zoeken op het gebied van nauwkeurigheid, kwaliteit en productcomplexiteit altijd de grenzen op van wat technologisch mogelijk is. Dat heeft er direct voor gezorgd dat we dertig jaar geleden in draadvonktechnologie zijn gestapt. Draadvonken biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden voor de productie van zeer fijnmechanische producten. Naast dat we voor de medische industrie werken, zijn we ook in toenemende mate werkzaam voor de optische- en horloge-industrie. In beide vakgebieden geldt dat metalen onderdelen slechts hele kleine maatafwijkingen mogen hebben. In dat specialistische werk ligt onze expertise en de vraag naar dit soort werk zal in de toekomst alleen maar toenemen”, vertelt Mark Jansen, directeur van JPT. JPT is niet alleen producent van medische-, optische- en horlogeonderdelen, maar biedt ook een helpende hand bij de ontwikkeling van prototypes en andere fijnmechanische onderdelen.

Lees het hele artikel in de eerste editie van het nieuwe magazine VerspaningsNieuws.

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X