Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

Dormac brengt van 5 t/m 7 oktober een echte machineprimeur naar METAVAK. Tijdens de beurs worden alle schijnwerpers op de nieuwe verticale SVM 4100 drie-asser van Doosan gezet. De freesmachine is ontwikkeld voor algemene lichte bewerkingen en wordt op de markt gebracht als een compleet uitgerust instapmodel. Daarnaast zal Dormac de nieuwste cobot-automatiseringsoplossingen presenteren.

De verticale, drie-assige SVM 4100 freesmachine van Doosan wordt tijdens METAVAK de primeur bij Dormac. Daarnaast wordt cobot-automatisering in de spotlights gezet.

De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit dankzij de snelle acceleratie- en deceleratietijden van de spil en assen. De ijlgangsnelheid van 36 m/min is ook geoptimaliseerd voor een hoge productiviteit. De freesmachine is voorzien van een nieuw design, heeft een C-vormig machineframe en een bereik van 770 mm x 410 mm x 510 mm (XxYxZ). Met een tafelformaat van 920 mm x 410 mm en een maximaal toelaatbare belasting van 600 kg, stelt deze drie-assige freesmachine gebruikers in staat om een grote verscheidenheid aan producten te bewerken.

Lichte bewerkingen

De spil van de SVM 4100 heeft een maximaal toerental van 12.000 min-1, een maximaal koppel van 96 Nm en een maximaal vermogen van 18,5 kW. Dankzij deze prestaties is de freesmachine goed geschikt voor lichte, dynamische bewerkingen. Doosan heeft ook het bedieningsgemak verbeterd door de toegankelijkheid van de zijdeur te verbeteren. De automatische gereedschapswisselaar van de SVM 4100 is standaard uitgerust met 30 gereedschappen.

De spaan tot spaan tijd bedraagt slechts 3,3 seconden, wat de operationele productiviteit verder optimaliseert. “De SVM 4100 wordt als een ‘fixed’ machine op de markt gebracht. Dat betekent dat alle opties vooraf door Doosan zijn bepaald. Het resultaat is dat we een instapmodel aan kunnen bieden dat heel compleet is uitgerust. Naast de hoogtoerenspil, de verbeterde toegankelijkheid van de zijdeur voor bijvoorbeeld automatiseringsdoeleinden, een grote tafel en de hoge ijlgangsnelheden, beschikt de freesmachine ook over de Fanuc iPlus besturing. Samengevat brengen we met de verticale SVM 4100 dus een hele complete freesmachine op de markt”, vertelt Rik van de Valk, Sales bij Dormac CNC Solutions.

Cobot-automatisering

Op het gebied van automatisering presenteert Dormac een cobot van Doosan uit de H-serie. Deze cobot valt op door het hoge bereik van 1.700 mm en het draagvermogen van maar liefst 20 kg. Volgens Dormac is er veel vraag naar collaboratieve robots die een hogere massa kunnen tillen.

Volgens Van de Valk komt dat omdat bedrijven zoeken naar compacte oplossingen die het handmatig beladen uit handen kunnen nemen. “Het draagvermogen van de H-serie is vergelijkbaar met dat wat een mens officieel mag tillen. Daardoor wordt het toepassingsgebied van deze cobot veel groter. Bij cobots met een lager draaggewicht is vaak het probleem dat als je de massa van de grippers van het maximale draagvermogen aftrekt, de toepassingsmogelijkheden redelijk beperkt worden. Dat probleem is met de H-serie opgelost en dat zullen we straks ook laten zien op METAVAK.”

Dormac CNC Solutions
Stand E106

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

Automatisering

Limas biedt met robotlaadcel Cubebox alternatief voor cobot

06-07 De Cubebox is ontwikkeld en wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies, onderdeel van de…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Automatisering

Universal Robots presenteert cobot met 20 kg laadvermogen

22-06 De UR20, die deze week wordt geïntroduceerd op de Automaticabeurs in München, heeft een…

Verspanen

Doosan Machine Tools wordt DN Solutions

01-06 De nieuwe naam DN Solutions, die vanaf 2 juni 2022 in gebruik wordt genomen…

Verspanen

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

25-05 Met ruim 5.400 geïnstalleerde machines is Nicolás Correa een toonaangevende fabrikant van grootformaat freesmachines.…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Verspanen

Dormac leverancier van grootformaat freesmachines van Nicolás Correa

04-04 Nicolás Correa is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van grootformaat bed freesmachines, freesmachines…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X