Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

Dormac brengt van 5 t/m 7 oktober een echte machineprimeur naar METAVAK. Tijdens de beurs worden alle schijnwerpers op de nieuwe verticale SVM 4100 drie-asser van Doosan gezet. De freesmachine is ontwikkeld voor algemene lichte bewerkingen en wordt op de markt gebracht als een compleet uitgerust instapmodel. Daarnaast zal Dormac de nieuwste cobot-automatiseringsoplossingen presenteren.

De verticale, drie-assige SVM 4100 freesmachine van Doosan wordt tijdens METAVAK de primeur bij Dormac. Daarnaast wordt cobot-automatisering in de spotlights gezet.

De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit dankzij de snelle acceleratie- en deceleratietijden van de spil en assen. De ijlgangsnelheid van 36 m/min is ook geoptimaliseerd voor een hoge productiviteit. De freesmachine is voorzien van een nieuw design, heeft een C-vormig machineframe en een bereik van 770 mm x 410 mm x 510 mm (XxYxZ). Met een tafelformaat van 920 mm x 410 mm en een maximaal toelaatbare belasting van 600 kg, stelt deze drie-assige freesmachine gebruikers in staat om een grote verscheidenheid aan producten te bewerken.

Lichte bewerkingen

De spil van de SVM 4100 heeft een maximaal toerental van 12.000 min-1, een maximaal koppel van 96 Nm en een maximaal vermogen van 18,5 kW. Dankzij deze prestaties is de freesmachine goed geschikt voor lichte, dynamische bewerkingen. Doosan heeft ook het bedieningsgemak verbeterd door de toegankelijkheid van de zijdeur te verbeteren. De automatische gereedschapswisselaar van de SVM 4100 is standaard uitgerust met 30 gereedschappen.

De spaan tot spaan tijd bedraagt slechts 3,3 seconden, wat de operationele productiviteit verder optimaliseert. “De SVM 4100 wordt als een ‘fixed’ machine op de markt gebracht. Dat betekent dat alle opties vooraf door Doosan zijn bepaald. Het resultaat is dat we een instapmodel aan kunnen bieden dat heel compleet is uitgerust. Naast de hoogtoerenspil, de verbeterde toegankelijkheid van de zijdeur voor bijvoorbeeld automatiseringsdoeleinden, een grote tafel en de hoge ijlgangsnelheden, beschikt de freesmachine ook over de Fanuc iPlus besturing. Samengevat brengen we met de verticale SVM 4100 dus een hele complete freesmachine op de markt”, vertelt Rik van de Valk, Sales bij Dormac CNC Solutions.

Cobot-automatisering

Op het gebied van automatisering presenteert Dormac een cobot van Doosan uit de H-serie. Deze cobot valt op door het hoge bereik van 1.700 mm en het draagvermogen van maar liefst 20 kg. Volgens Dormac is er veel vraag naar collaboratieve robots die een hogere massa kunnen tillen.

Volgens Van de Valk komt dat omdat bedrijven zoeken naar compacte oplossingen die het handmatig beladen uit handen kunnen nemen. “Het draagvermogen van de H-serie is vergelijkbaar met dat wat een mens officieel mag tillen. Daardoor wordt het toepassingsgebied van deze cobot veel groter. Bij cobots met een lager draaggewicht is vaak het probleem dat als je de massa van de grippers van het maximale draagvermogen aftrekt, de toepassingsmogelijkheden redelijk beperkt worden. Dat probleem is met de H-serie opgelost en dat zullen we straks ook laten zien op METAVAK.”

Dormac CNC Solutions
Stand E106

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Automatisering

Hanwha cobot voorprogrammeren is verleden tijd dankzij 3D Vision

18-10 Daarnaast werd er als Nederlandse primeur de nieuwe Hanwha 3D Vision RAIV gepresteerd. Deze…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

Personeel en Opleiding

Cobotopleiding-in-a-box

06-10 Het opleidingspakket maakt deel uit van een uitgebreid onderwijsprogramma, waarmee Universal Robots nieuwe mogelijkheden…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X