Dumaco neemt plaatbewerker VSMI in Varsseveld over

0

Dumaco, specialist in plaatbewerking, neemt branchegenoot VSMI in Varsseveld over. Hierdoor breidt Dumaco haar Nederlandse dekking en technologische en commerciële mogelijkheden uit.

VSMI is een toeleveringsbedrijf voor nationale en internationale afnemers. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoog kwalitatieve producten en onderdelen vervaardigd uit vele soorten plaatwerk en verzorgt alles van ontwerp en engineering tot aan afwerking en assemblage.
“De Smart Industry principes van VSMI passen helemaal binnen onze visie op de markt voor plaatbewerking,” zegt Tom Sanders, CEO van Dumaco. “Met deze overname breiden we niet alleen onze productiemogelijkheden uit maar zetten ook een belangrijke stap op het gebied van ketenintegratie. Wij zijn in staat een steeds groter deel van het fabricageproces uit handen te nemen.”

Geleidelijke integratie
Oprichter en directeur van VSMI, Rob Lentink, houdt de dagelijkse leiding in handen en zal samen met het managementteam van Dumaco werken aan een geleidelijke integratie van VSMI in de groep. VSMI levert alle metaalsoorten maar ook RVS geslepen, geborstelde en/of orbitaal bewerkte plaatwerkcomponenten en metaalwaren tot en met volledig geassembleerde bouwgroepen. Met 19.000 vierkante meter aan productiefaciliteiten en een complete backoffice neemt het Varsseveldse bedrijf het proces van engineering tot logistiek volledig uit handen.

VSMI Dumaco Open Huis
Eind vorig jaar nam VSMI met een drukbezochte receptie en open huis het volledig vernieuwde en uitgebreide bedrijfspand in gebruik.

Dumaco (Dutch Manufacturing Companies) is de krachtenbundeling van Elmar Groep, DPA Plaatwerk, Stantec, ITM en TLC. Het nieuwe bedrijf presenteerde zich afgelopen voorjaar voor het eerst op de ESEF. Het management zei toen al toekomstige overnames niet uit te sluiten. Dumaco heeft alle plaatbewerkingstechnologieën in huis en is in staat vergaande, klantspecifieke oplossingen te bieden. Het bedrijf heeft nu vier vestigingen: in Kampen, Montfoort, ’s Gravenpolder en nu dus ook in Varsseveld.