Dymato-team blij met Tech Cube van Hyundai Wia

0

De Koreaanse werktuigmachineproducent Hyundai Wia heeft zijn nieuwe technologische centrum Tech Cube in het Duitse Rüsselsheim (vlakbij Frankfurt) geopend. De spectaculaire opening werd bijgewoond door het voltallige team van Dymato uit Veenendaal, dat de machines van Hyundai Wia in Nederland op de markt brengt.

 

Theo en Ingrid Coffeng van Dymato zijn blij met deze miljoeneninvestering van hun fabrikant. “Tech Cube geeft ons grote mogelijkheden. We verwachten hier meerdere keren per maand met klanten naar toe te gaan. Hier kunnen we hen laten zien wat we hebben, proeven doen en tijdstudies uitvoeren.”

Naar de wereldtop
Dymato, een van de 29 dealers in 26 Europese landen, vertegenwoordigt Hyundai Wia al sinds 2005. Theo Coffeng heeft het Koreaanse concern zich sindsdien flink zien ontwikkelen. “Destijds hadden ze een programma met twintig modellen. Nu hebben ze 180 modellen, waaronder een aantal technologisch zeer hoogwaardige machines.” Hyundai Wia bouwt zo’n 15.000 machines per jaar en heeft altijd het doel gehad om met betrouwbare, kostenefficiënte machines van hoge kwaliteit en met vooruitstrevende technologie tot de wereldtop door te dringen. Coffeng: “Ik denk dat ze door alle ontwikkelingen in de laatste tien jaar vanuit de top tien zijn opgeschoven richting top vijf.

dymato showroom
In de showroom staan al negen machines, maar dat zullen er heel snel meer worden.

Signaal naar Europese markt
De Koreanen hebben grote plannen. Dit jaar willen ze de omzet in Europa al opvoeren tot 70 miljoen euro. “We willen een leidende producent van werktuigmachines in Europa worden”, aldus topman Kyung Bae Kim bij de opening van Tech Cube, waarmee Hyundai Wia een duidelijk signaal afgeeft naar de Europese markt. “Onze Europese klanten hebben behoefte aan de beste service, opleiding en technische ondersteuning. Dat kunnen we hier allemaal bieden en dat zal het vertrouwen van Europa in onze machines versterken.” Tech Cube is een gebouw met een vloeroppervlak van 5500 vierkante meter verdeeld over de begane grond en twee verdiepingen. Hier zijn sales, service, spare parts en R&D onder één dak samengebracht. In het magazijn van 1000 vierkante meter liggen 41.000 artikelen op voorraad. Vandaag besteld, kunnen deze morgen op elke plek in Europa zijn. In de showroom, die de verkoop ondersteunt, stonden bij de opening al negen draaiende machines, maar dat gaan er op zeer korte termijn beduidend meer worden. Er is ruimte voor demo’s, (software)trainingen en het uitvoeren van testen met klanten. Al deze voorzieningen staan ieder moment ter beschikking van de dealers. Maar er is ook al een programma opgezet voor komende tijd, met diverse evenementen, waaronder Industry days voor speciale sectoren, zoals de automotive, aerospace en de gereedschappen- en matrijzenmakers.

techcube lintje
Leden van de top van Hyundai Wia, een aantal Europese dealers en de burgemeester van Rüsselsheim verrichten de opening van nieuwe technologische centrum Tech Cube.

R&D team
Hyundai Wia investeert in Tech Cube ook in personeel. Er zijn twee applicatie engineers bij gekomen en het R&D team dat al enkele jaren vanuit een andere locatie in Rüsselsheim opereerde, is uitgebreid tot vijftien Duitse topingenieurs. Zij werken vanuit het Europe Development & Design Center in Tech Cube, een speciale ruimte waar ze machines ontwikkelen speciaal voor de Europese markt. Daarmee volgt de werktuigmachinebouwer het voorbeeld van autoproducent Hyundai, die eveneens tot dezelfde Hyundai Motor Group behoort. In Rüsselsheim worden al jaren modellen speciaal voor de Europese markt ontwikkeld, en die slaan aan. Werktuigmachines vormen natuurlijk een andere markt, maar het idee is het zelfde. “In deze markt veranderen klanten niet makkelijk van merk”, weet Theo Coffeng. “We zien echter wel een sterke groei en veel potentieel. Daar kan dit aan bijdragen.”

dymato techcube