Dyna Force meet aantrekkracht nauwkeurig en eenvoudig

0

Big Kaiser, producent van hoogwaardige precisiegereedschapssystemen en oplossingen voor de metaalbewerkende industrie, introduceert de Dyna Force. Dit is een apparaat voor het meten van de trekkracht van het aantrekmechanisme in machinespindels.

 

De kracht waarmee een gereedschapshouder in de machinespil wordt aangetrokken is zeer belangrijk en moet regelmatig worden gecontroleerd. Potentiële problemen kunnen namelijk zelfs leiden tot ernstige schade aan de machine. Als er regelmatig wordt gemeten, zal een onvoldoende trekkracht van het aantrekmechanisme tijdig worden vastgesteld. Onvoldoende trekkracht kan leiden tot verminderde stijfheid en ongewenste trillingen, verlies van bewerkingskwaliteit en slechte oppervlakteafwerkingen en kortere standtijden. Door ervoor te zorgen dat de aantrekkracht op het juiste niveau blijft, zoals aangegeven in de bedieningsinstructies van de machine, kunnen de snijprestaties betrouwbaar worden verbeterd.

Big Kaiser is ervan overtuigd dat de soepele interactie tussen alle componenten essentieel is voor het behalen van de beste bewerkingsresultaten. Klanten worden daarom aangemoedigd gebruik te maken van de precieze machinetestapparatuur van het bedrijf, die, bij regelmatig gebruik voor inspectie van werktuigmachines, op betrouwbare wijze schade kan voorkomen en de procesbetrouwbaarheid merkbaar kan verbeteren. Big Kaiser wordt in Nederland vertegenwoordigd door Heku Tools in Kaatsheuvel.