Eerselse metaalbedrijven investeren in de toekomst

Met een uitbreiding van de huisvesting en de productiecapaciteit zijn Driessen Las- Plaatwerk, Kempmetal en TeamWorks vol vertrouwen begonnen aan het jaar 2013. De drie metaalbedrijven in Eersel werken als groep nauw samen.

Driessen Las- Plaatwerk, de specialist in precisieplaatwerk, heeft haar machinepark uitgebreid met een nieuwe 3D meetmachine van de Duitse fabrikant Wenzel. De machine heeft een meetbereik van 1.000 mm in de X-as, 2.000 mm in de Y-as en 800 mm in de Z-as. De meetmachine is voorzien van de gebruiksvriendelijke software van Metrosoft Quartis (hierdoor kan onder meer repeterend werk makkelijker en sneller worden gemeten). Tevens beschikt hij over een motorische draai-zwenkbare opnamekop waardoor scannend meten in de toekomst eveneens mogelijk is.

Medische en hightech sector
De reden voor de investering is drieledig, aldus Salesmanager en mede-eigenaar Stefan Driessen: “Als hightech precisieplaatwerker maken we een bepaalde range aan producten voor bijvoorbeeld de medische en hightech sector die zonder moderne 3D-meetmachine niet te controleren zijn. Onze vorige machine was dusdanig verouderd dat deze aan vervanging toe was. Ten tweede vragen steeds meer van onze klanten om bij prototypes en kleine series meetrapporten te leveren. Deze zijn met de nieuwe machine sneller en makkelijker te vervaardigen”.
Ten slotte sluit de nieuwe investering aan bij de recente ontwikkelingen bij zusteronderneming Teamworks. Hier is de verbouwing/uitbreiding van de huisvesting inmiddels afgerond en is ook de opsplitsing in twee nieuwe werkmaatschappijen een feit: Teamworks Assemblies (voor engineering en assemblage) en Teamworks Mechanical Components (waar men zich toelegt op verspaanwerk in prototype en kleine series). “En mede gezien de werkzaamheden bij TeamWorks Mechanical Components kunnen we de capaciteiten van de nieuwe 3D-meetmachine ten volle benutten”, aldus Stefan Driessen.

Nieuwe lasersnijmachine
Bij Kempmetal is geïnvesteerd in een nieuwe lasersnijmachine. Ook deze investering heeft duidelijk geleid tot een aanvulling op de huidige productiecapaciteiten. “Dit was ook het achterliggende doel van alle investeringen in het afgelopen jaar”, aldus mede-eigenaar Olaf Jansen. Met de BySpeed 4020 4,4 KW heeft Kempmetal namelijk weer een lasersnijsysteem in huis welke voldoet aan de nieuwste snijtechnologieën. Dit zorgt, gecombineerd met de investering in een volledig geautomatiseerd be- en ontladingsysteem voor kortere productietijden en een hogere productiviteit. Vervolgens kunnen we vanaf nu ook plaatwerkdelen groter dan 3000 mm voor onze klanten verzorgen. “En met name dit is een aanvulling op de mogelijkheden waarover we binnen onze groep van bedrijven al beschikten ”, aldus Olaf Jansen.

Een jaar vol nieuwe investeringen waarvan de drie bedrijven de mogelijkheden in april zullen toelichten aan de markt op TIV Gorinchem.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

ROK Metaal maakt flinke stappen met machines van LBM

24-04 ROK Metaal is een familiebedrijf dat is opgericht door de vader van de twee…

Verspanen

Eenvoudige vingerwissel tijdens het lopende proces

23-04 In veel industrieën gaat de productie steeds meer richting ‘high-mix – low-volume’. Het wordt…

Personeel en Opleiding

Onderhandelingen nieuwe cao Metalektro worden spannend

23-04 Volgens CNV-onderhandelaar Arthur Bot is wat de werkgevers tot nu toe bieden ‘uiterst teleurstellend’.…

Automatisering

63 Branches verenigen zich voor nieuwe Europese cybersecurity richtlijn

23-04 Met een grootschalige samenwerking slaan 63 branche- en koepelorganisaties, waaronder Koninklijke Metaalunie en FME,…

Bedrijf en Economie

Boers & Co gaat naar Mechatronica Innovatie Campus Schiedam

23-04 Gespecialiseerd in precisie techniek, fijn plaatwerk en mechatronica is Boers & Co een vooraanstaande…

Automatisering

Zuid-Holland werkt aan digitaal veilige keten

23-04 Doel van het cyberweerbaarheidscentrum is om ondernemingen binnen deze sector te ondersteunen bij het…

Plaatbewerking

VMT verzekert zich van nieuwste technologie met Bystronic-primeur

23-04 Het is niet toevallig dat VMT (Verschoor Metaal Techniek) deze primeur heeft. Want eigenaar…

Materialen

Webshop Mevaco biedt alles op gebied van geperforeerd metaal

23-04 Ongeveer drie jaar geleden hebben RMIG, Europa’s toonaangevende leverancier van geperforeerde platen, strekmetaal, geweven-…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV