Eerselse metaalbedrijven investeren in de toekomst

Met een uitbreiding van de huisvesting en de productiecapaciteit zijn Driessen Las- Plaatwerk, Kempmetal en TeamWorks vol vertrouwen begonnen aan het jaar 2013. De drie metaalbedrijven in Eersel werken als groep nauw samen.

Driessen Las- Plaatwerk, de specialist in precisieplaatwerk, heeft haar machinepark uitgebreid met een nieuwe 3D meetmachine van de Duitse fabrikant Wenzel. De machine heeft een meetbereik van 1.000 mm in de X-as, 2.000 mm in de Y-as en 800 mm in de Z-as. De meetmachine is voorzien van de gebruiksvriendelijke software van Metrosoft Quartis (hierdoor kan onder meer repeterend werk makkelijker en sneller worden gemeten). Tevens beschikt hij over een motorische draai-zwenkbare opnamekop waardoor scannend meten in de toekomst eveneens mogelijk is.

Medische en hightech sector
De reden voor de investering is drieledig, aldus Salesmanager en mede-eigenaar Stefan Driessen: “Als hightech precisieplaatwerker maken we een bepaalde range aan producten voor bijvoorbeeld de medische en hightech sector die zonder moderne 3D-meetmachine niet te controleren zijn. Onze vorige machine was dusdanig verouderd dat deze aan vervanging toe was. Ten tweede vragen steeds meer van onze klanten om bij prototypes en kleine series meetrapporten te leveren. Deze zijn met de nieuwe machine sneller en makkelijker te vervaardigen”.
Ten slotte sluit de nieuwe investering aan bij de recente ontwikkelingen bij zusteronderneming Teamworks. Hier is de verbouwing/uitbreiding van de huisvesting inmiddels afgerond en is ook de opsplitsing in twee nieuwe werkmaatschappijen een feit: Teamworks Assemblies (voor engineering en assemblage) en Teamworks Mechanical Components (waar men zich toelegt op verspaanwerk in prototype en kleine series). “En mede gezien de werkzaamheden bij TeamWorks Mechanical Components kunnen we de capaciteiten van de nieuwe 3D-meetmachine ten volle benutten”, aldus Stefan Driessen.

Nieuwe lasersnijmachine
Bij Kempmetal is geïnvesteerd in een nieuwe lasersnijmachine. Ook deze investering heeft duidelijk geleid tot een aanvulling op de huidige productiecapaciteiten. “Dit was ook het achterliggende doel van alle investeringen in het afgelopen jaar”, aldus mede-eigenaar Olaf Jansen. Met de BySpeed 4020 4,4 KW heeft Kempmetal namelijk weer een lasersnijsysteem in huis welke voldoet aan de nieuwste snijtechnologieën. Dit zorgt, gecombineerd met de investering in een volledig geautomatiseerd be- en ontladingsysteem voor kortere productietijden en een hogere productiviteit. Vervolgens kunnen we vanaf nu ook plaatwerkdelen groter dan 3000 mm voor onze klanten verzorgen. “En met name dit is een aanvulling op de mogelijkheden waarover we binnen onze groep van bedrijven al beschikten ”, aldus Olaf Jansen.

Een jaar vol nieuwe investeringen waarvan de drie bedrijven de mogelijkheden in april zullen toelichten aan de markt op TIV Gorinchem.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi biedt een kijkje in de Durma keuken

23-03 Dit keer ging de reis naar het Turkse Bursa waar de groep, bestaande uit…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

Personeel en Opleiding

Sterk werkgeversmerk trekt juiste mensen aan

23-03 MKB-maakondernemers merken dagelijks de effecten van de huidige krappe arbeidsmarkt. Belangrijk voor een bedrijf…

Materialen

Nieuwe Cambuurstadion gebouwd met duurzaam geproduceerd staal

23-03 Het nieuwe stadion wordt gebouwd door Van Wijnen Gorredijk. De bouw van een voetbalstadion…

Verspanen

Kennametal gereedschapsbibliotheek beschikbaar in Mastercam

23-03 Mastercam-ontwikkelaars hebben nauw samengewerkt met Kennametal om gebruikers in staat te stellen gegevens over…

Toeleveren

Nederlandse productiebedrijven doen het beter dan Britse collega’s

23-03 Bijna negen van de tien ondervraagde engineers (87%) voor het rapport Stand van zaken…

Plaatbewerking

Duurzaamheid troef op huisshow Trumpf

23-03 Het hightechbedrijf presenteerde diverse technologieën om materiaal, energie en snijgas te besparen. Daarnaast toonde Trumpf…

Toeleveren

Snelklembare klemringen met klemhendel

23-03 De klemringen stellen de gebruiker in staat deze te installeren, te verwijderen, of te…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen