Efficiënt tool beheer met Hoffmann Group Connected Manufacturing

Met behulp van de nieuwe softwareoplossing ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’  kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun tools efficiënter beheren en het gebruik ervan optimaal plannen.

De Hoffmann Group verwacht in de loop van april demo’s van Connected Manufacturing te kunnen gaan geven  in het nieuwe Experience Center in Borne.

Connected Manufacturing biedt een uitgebreid overzicht van alle tools en hun digitale tweeling in real time – van de projectplanning in het CAM-systeem tot de voorinstelling en de machine. Naast de stamgegevens worden ook bewegingsgegevens zoals de opslag- of gebruikslocatie en vooringestelde waarden geregistreerd en permanent bijgewerkt. Op basis van deze informatie is het mogelijk om altijd het juiste gereedschap op de juiste plaats aan te bieden, waardoor schroot, herbewerking of stilstand van de machine wordt voorkomen.

Een duidelijke en intuïtieve gebruikersinterface stelt gebruikers in staat om de oplossing in zeer korte tijd te bedienen via een standaard internetbrowser, zelfs zonder uitgebreide training.

Eenvoudige implementatie

De implementatie van ‘Connected Manufacturing’ is zeer eenvoudig: eerst worden alle tools voorzien van RFID-chips en worden de chipnummers vastgelegd en gekoppeld in de centrale tooldatabase, optioneel met verdere informatie zoals datasheets en opzetplannen. Vanaf dat moment bewegen de gegevens mee met de tools en worden ze continu bijgewerkt.

De meetgegevens worden door de voorinstelling naar Hoffmann Group Connected Manufacturing gestuurd.

De meetgegevens worden door de voorinstelling naar Hoffmann Group Connected Manufacturing gestuurd.

Als bijvoorbeeld een gereedschap is voorgeprogrammeerd, slaat het systeem de meetwaarden automatisch op. Dit creëert een brede informatiebasis en een solide basis voor het optimaliseren van het gereedschapsgebruik en het verminderen van het foutpercentage bij het configureren van modulaire gereedschappen en het instellen van machines. De consistente monitoring van individuele tools in real time geeft een beeld van de gehele levenscyclus van het gereedschap en maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om de behoefte aan tools in te schatten. Connected Manufacturing levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de organisatie, planning en controle van de gehele productie.

Interfaces

De huidige versie van Connected Manufacturing biedt interfaces met de volgende systemen: Heidenhain TNC426, iTNC530 en TNC640 machinebesturingen en Siemens 840 D, GARANT VG1, Kelch en Zoller voorinstelapparaten, CAD/CAM software van Tebis, Mastercam en SolidCAM en GARANT Tool24 gereedschapsuitgiftesystemen.

Dit laatste maakt het mogelijk om de gereedschapsdosering te automatiseren, het verwijderen van het gereedschap nauwkeurig te regelen en het automatisch te herordenen als dat nodig is. Dit maakt het mogelijk om de levering van hulpmiddelen efficiënt te organiseren, te beheren en te beveiligen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

08-02 De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende…

Verspanen

Nieuwe uitdaging bij Dormer Pramet

26-01 Hans van Steenis heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van zijn functie als…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Werkplaatstechniek

Trumpf sluit met gereedschappen aan op accu-systeem CAS

10-12 Trumpf voegt zijn elektrisch gereedschap voor de plaatbewerking toe aan het fabrikanten overkoepelend accu-systeem…

Verspanen

WFL introduceert krachtige en compacte M20 voor compleetbewerken

30-11 WFL heeft het productportfolio uitgebreid met het nieuwe M20 MILLTURN bewerkingscentrum. Met deze nieuwe…

Featured

Hoffmann Group betrekt nieuwe huisvesting

09-11 De Hoffmann Group zal op maandag 16 november haar nieuwe huisvesting in de gemeente…

Verspanen

Proceszeker diepgatboren in staal

29-09 De productfamilie GARANT Master voor hoogrendementverspaning van de Hoffmann Group krijgt nieuwe aanwas. Het…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X