Efficiënt tool beheer met Hoffmann Group Connected Manufacturing

Met behulp van de nieuwe softwareoplossing ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’  kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun tools efficiënter beheren en het gebruik ervan optimaal plannen.

De Hoffmann Group verwacht in de loop van april demo’s van Connected Manufacturing te kunnen gaan geven  in het nieuwe Experience Center in Borne.

Connected Manufacturing biedt een uitgebreid overzicht van alle tools en hun digitale tweeling in real time – van de projectplanning in het CAM-systeem tot de voorinstelling en de machine. Naast de stamgegevens worden ook bewegingsgegevens zoals de opslag- of gebruikslocatie en vooringestelde waarden geregistreerd en permanent bijgewerkt. Op basis van deze informatie is het mogelijk om altijd het juiste gereedschap op de juiste plaats aan te bieden, waardoor schroot, herbewerking of stilstand van de machine wordt voorkomen.

Een duidelijke en intuïtieve gebruikersinterface stelt gebruikers in staat om de oplossing in zeer korte tijd te bedienen via een standaard internetbrowser, zelfs zonder uitgebreide training.

Eenvoudige implementatie

De implementatie van ‘Connected Manufacturing’ is zeer eenvoudig: eerst worden alle tools voorzien van RFID-chips en worden de chipnummers vastgelegd en gekoppeld in de centrale tooldatabase, optioneel met verdere informatie zoals datasheets en opzetplannen. Vanaf dat moment bewegen de gegevens mee met de tools en worden ze continu bijgewerkt.

De meetgegevens worden door de voorinstelling naar Hoffmann Group Connected Manufacturing gestuurd.

De meetgegevens worden door de voorinstelling naar Hoffmann Group Connected Manufacturing gestuurd.

Als bijvoorbeeld een gereedschap is voorgeprogrammeerd, slaat het systeem de meetwaarden automatisch op. Dit creëert een brede informatiebasis en een solide basis voor het optimaliseren van het gereedschapsgebruik en het verminderen van het foutpercentage bij het configureren van modulaire gereedschappen en het instellen van machines. De consistente monitoring van individuele tools in real time geeft een beeld van de gehele levenscyclus van het gereedschap en maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om de behoefte aan tools in te schatten. Connected Manufacturing levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de organisatie, planning en controle van de gehele productie.

Interfaces

De huidige versie van Connected Manufacturing biedt interfaces met de volgende systemen: Heidenhain TNC426, iTNC530 en TNC640 machinebesturingen en Siemens 840 D, GARANT VG1, Kelch en Zoller voorinstelapparaten, CAD/CAM software van Tebis, Mastercam en SolidCAM en GARANT Tool24 gereedschapsuitgiftesystemen.

Dit laatste maakt het mogelijk om de gereedschapsdosering te automatiseren, het verwijderen van het gereedschap nauwkeurig te regelen en het automatisch te herordenen als dat nodig is. Dit maakt het mogelijk om de levering van hulpmiddelen efficiënt te organiseren, te beheren en te beveiligen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

01-06 De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in…

Verspanen

Jubilaris Gerardi is groot geworden met modulaire opspanklem

31-05 “Op basis van hun eerste modulaire klem, die Gerardi zelf nog steeds artikel nummer…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Eerste editie VerspaningsNieuws is een feit

24-03 Denk bijvoorbeeld aan machine-ontwikkelingen, trends in de markt, bedrijfsreportages, innovaties op het gebied van…

Verspanen

ToolScout verhoogt rendement gereedschappen

09-03 Van Ravenswaaij heeft zelf jarenlang op de werkvloer aan de machines gestaan voordat hij…

Verspanen

TurboTwister van Maykestag nieuwe trendsetter in trochoïdaal frezen

08-03 Maykestag wordt in Nederland vertegenwoordigd door PB Tools. Deze toolingspecialist introduceerde in 2016 op…

Verspanen

Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

08-02 De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende…

Verspanen

Nieuwe uitdaging bij Dormer Pramet

26-01 Hans van Steenis heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van zijn functie als…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X